Recensamantul Agricol de Proba (12-23 octombrie)

Recensamantul Agricol de Proba (12-23 octombrie)

 

recensamnt_genral_agricol2020In perioada 12-23 octombrie 2020, se va desfasura un recensamant de proba, in etapa de pregatire a Recensamantului General Agricol in scopul verificarii practice si imbunatatirii aspectelor organizatorice si tehnice prin care se va evalua claritatea intrebarilor incluse in chestionar si se vor testa procedurile si instrumentarul de colectare a datelor de la exploatatiile agricole, informeaza Comisia Centrala pentru Recensamantul General Agricol.

Presedintele Comisiei Centrale este Adrian Oros, ministrul Agriculturii, iar vicepresedinte – Tudorel Andrei, presedintele INS. Recensamantul General Agricol cu an de referinta 2020 (RGA 2020) va avea loc anul viitor, in perioada februarie – aprilie 2021.

Recensamantul de proba se realizeaza pe baza informatiilor colectate de la exploatatiile agricole selectate aleator, dupa metode stiintifice, din toata tara. In conformitate cu legislatia in vigoare, informatiile furnizate de exploatatiile agricole selectate au caracter STRICT CONFIDENTIAL si se vor folosi numai in scopuri statistice.

Colectarea datelor la recensamantul de proba va fi realizata de un reprezentant al Directiei Teritoriale de Statistica, care se va legitima corespunzator si va pune la dispozitie documente care sa ii ateste calitatea.

Recensamantul General Agricol va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea si evaluarea Politicii Agricole Comune a UE care, in anul 2018, a sprijinit fermierii europeni cu 58,82 miliarde euro, suma care a reprezentat aproape 40% din bugetul UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *