Reabilitarea infrastructurii de irigatii a ajuns la Bucsa (Ialomita)

Reabilitarea infrastructurii de irigatii a ajuns la Bucsa (Ialomita)

 

bucsaMinistrul Petre Daea s-a deplasat, miercuri 20 februarie 2019, pentru a constata stadiul lucrarilor de reabilitare la SRPA BUCSA, din cadrul amenajarii hidroameliorative Terasa Ialomita – Calmatui, judetul Ialomita. Aceasta are o suprafata amenajata de 78.796 ha, din care, se supune reabilitarii o suprafata de 23.626 ha, situata intre comunele Gura Ialomitei, M. Kogalniceanu, Ograda, Bucu, Valea Ciorii si orasul Tandarei. In zona sunt constituite 4 OUAI-uri care administreaza 18.244 ha, cel din comuna Ograda (8214 ha) accesând masura 125 din PNDR. Amenajarea a fost pusa in functiune in anul 1979, sursa de apa pentru aceasta amenajare fiind fluviul Dunarea prin statia SPA I.M. Gheorghiu, SRP Spiru Haret, SRP Lacu Rezi prin Canal D3 si D5, informeaza MADR.

SRPA VI Bucsa are un debit instalat de 19,6 mc/s, o inaltime de pompare de 18 m si este dotata cu 8 agregate, din care 4 nu sunt functionale si sunt supuse reabilitarii. In cadrul lucrarilor de reabilitare ale statiei se vor executa urmatoarele lucrari: inlocuirea a 4 agregate pompare; inlocuirea instalatiei de forta si de comanda; inlocuirea instalatiei de alimentare; reabilitarea sistemului de iluminat; inlocuirea a 4 conducte de refulare; inlocuirea instalatiilor hidromecanice; reabilitarea cladirii statiei; instalarea unui sistem de monitorizare a nivelui apei in bazinul de aspiratie pentru pornirea automata a pompelor.

Citeste si Seminte oferite gratis tuturor celor care vor sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti! Calendarul targurilor din primele trei luni

Lucrarile prevazute pentru reabilitarea canalelor CD1, CD2, CD2A, CD4B, CD4C si CD7 vizeaza: refacerea sectiunii de scurgere, refacerea impermeabilizarii canalului cu beton si refacerea constructiilor de pe canale (stavilare, sifoane, podete).
Valoarea investitiei este de 53.712.690 lei, iar timpul de executie este de 31 luni efectiv lucrate, indiferent de starea vremii. Indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Ordinul MADR nr.41/19.02.2018.

Citeste si Seful LAPAR: Fermierii romani nu sustin plafonarea platilor directe dupa 2020. 23 state sunt alaturi de noi, alte 5 impotriva

Dupa ce a vazut intreaga suprafata din cadrul obiectivului de investitii, ministrul Agriculturii, Petre DAEA, a apreciat ritmul de lucru alert si faptul ca lucrarile de reabilitare sunt in grafic, ba mai mult decât atât, constructorul a afirmat ca reabilitarea ar putea fi terminata inainte de termenul prevazut initial, se arata in comunicatul de presa al MADR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *