Prunele de Leleasca, singurele produse traditionale din Olt

 

leleascaPrunele uscate de Leleasca reprezinta singurul produs din judetul Olt care a reusit sa respecte rigorile impuse de noile legi din domeniu si sa fie certificat ca traditional, acesta ajungand în marile lanturi de magazine din Capitala. Reprezentantii Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt spun ca niciun alt produs nu a reusit sa mai obtina aceasta certificare, potrivit Gazeta Noua. De “vina” pare sa fie legislatia din domeniu, destul de riguroasa.

„La nivelul judetului nu s-a mai întamplat nimic legat de produsele traditionale. Niciun fermier nu a reusit sa-si puna în ordine documentele si sa obtina un astfel de atestat. Singurii care au acest atestat sunt cei cu prunele de la Leleasca. Legislatia este destul de greoaie, din acest motiv nu avem mai multi fermieri olteni cu atestat de produs traditional”, a declarat directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuta.

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe Romania”

Fermierii care doresc sa obtina aceste certificate pentru produsele lor trebuie sa se înscrie în Registrul National al Produselor Traditionale. Dupa ce specialistii DSVSA Olt vor analiza conditiile în care sunt produse aceste delicatese, producatorul va primi atestatul si un logo de la Ministerul Agriculturii. El nu are voie sa produca mai mult de 15 tone pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *