Proiect in valoare de 831.000 pe sM 4.2. Beneficiarul, o fabrica de paine

Proiect in valoare de 831.000 pe sM 4.2. Beneficiarul, o fabrica de paine

 

paine afirPrintre proiectele depuse în cadrul Schemei de ajutor de stat GBER aferenta sM 4.2 – Sprijin pentru investitii în procesarea/marketingul produselor agricole se numara cele care vizeaza investitii in fabricarea de paste fainoase sau produse de cofetarie, dar si extinderea capacitatii de productie a unor fabrici de paine. Sa vedem ce se poate realiza in cadrul unui astfel de proiect, potrivit informatiilor comunicate de AFIR. “Una dintre Cererile de finantare depuse în prima sesiune priveste finantarea extinderii si diversificarii capacitatii de productie a unei societati comerciale care are ca obiect de activitate producerea paini si a produselor de panificatie si comercializarea acestora prin intermediul distributiei si a magazinelor proprii. Investitia consta în extinderea capacitatii unitatii existente si diversificarea productiei, prin fabricarea a doua noi sortimente de paine, si anume paine alba cu cartofi si franzela Bucuresti”, arata oficalii de la AFIR.

Pentru sortimentele de paine existente se estimeaza cresterea productiei cu 28% fata de capacitatea actuala. Pentru cele doua noi sortimente de paine, care vor fi fabricate dupa retete consacrate romanesti, capacitatea de productie care va fi realizata este estimata la 54.000 de bucati/ an. Astfel, în urma implementarii proiectului se estimeaza o crestere a productiei totale cu 29,02% fata de capacitatea existenta.

Citeste si AFIR a publicat lista proiectelor tinerilor fermieri si a fermelor mici care primesc finantare

Valoarea totala a proiectului este de 831.000 euro, la care se adauga 18.000 euro, suma aferenta Schemei de minimis. Din cei aproximativ 850 mii euro, 700.000 reprezinta valoarea eligibila – finantare europeana nerambursabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *