Programul National Casa Verde – Fotovoltaice 2019 se redeschide cu noi reguli!

Programul National Casa Verde – Fotovoltaice 2019 se redeschide cu noi reguli!

 

Dan Tudose manager e-acumulatori.ro Programul National Casa Verde – Fotovoltaice 2019, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, se redeschide cu noi reguli, la aproape doua luni de la sistarea inscrierilor! Concret, in urma discutiilor cu reprezentantii instalatorilor autorizati, s-au stabilit o serie de masuri pentru a asigura buna desfasurare a reluarii procesului de inscriere. In acest sens, fiecare instalator autorizat va avea dreptul la 5 utilizatori, care pot incarca dosarele in platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguranta informatica de tip CAPTCHA. Utilizatorii inregistrati in sistem vor trebui sa introduca un cod pentru fiecare dosar, astfel incat sa se evite inregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.

In contextul reluarii inscrierilor in Programul National Casa Verde Fotovoltaice 2019, P PLUS 2002 – instalator autorizat AFM si administrator al magazinului online E-acumulatori.ro – aduce o serie de completari de interes pentru persoanele fizice care doresc sa acceseze fondurile AFM pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Citeste si Barele de protectie la tractoare castiga teren in Vestul Europei

„Ne bucura reluarea programului Administratiei Fondului pentru Mediu si disponibilitatea institutiei de a preintampina problemele care au dus la sistarea initiala a acestuia. Consideram ca limitarea numarului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat si implementarea sistemului de siguranta informatica vor contribui la buna desfasurare a inregistrarilor. Sustinem orice demers al autoritatilor de a incuraja trecerea la surse de energie verde si ne dorim sa ajutam pe toti cei interesati sa obtina eficienta energetica in propriul imobil si sa devina prosumatori”, a declarat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002.

Important de retinut este si faptul ca persoanele fizice care au depus documentele necesare la instalatorii autorizati AFM dupa data de 10 septembrie 2019 vor trebui sa trimita certificatele de atestare fiscala (*) si extrasul de carte funciara valabile pentru noua data de inscriere.

(* certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului, de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul acesta)

Astfel, fiecare persoana fizica interesata de program va trebui sa depuna la un instalator pe langa certificatul de atestare fiscala si extrasul de carte funciara din care sa rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului pe care se va implementa proiectul.

Panourile fotovoltaice asigura persoanelor fizice, proprietari de imobile, independenta energetica (70-80% din ce consuma este generat de panouri) si, in plus, devenind prosumatori, se vor bucura de o economie importanta la factura de energie. Programul AFM asigura o finantare de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2300 lei).

Business romanesc

E-acumulatori.ro este un business de familie, inceput in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Astazi, din portofoliul companiei fac parte 30.000 de produse, ceea ce ii confera pozitia de lider in ceea ce priveste gama de produse disponibile online. Printre brandurile aflate in portofoliu se numara Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc.

In 2018, E-acumulatori.ro a inregistrat o cifra de afaceri de 8 mil. lei fara TVA, cu 17% mai mult fata de anul anterior. Managerul companiei, Dan Tudose isi doreste sa aduca si in Romania sisteme de ultima generatie din Europa: sisteme de energie regenerabila complexe, sisteme de iluminat inteligent, statii de incarcare casnice pentru masini electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *