Programe pentru tinerii absolventi de studii agricole

Programe pentru tinerii absolventi de studii agricole

 

Importanta educatiei tinerilor in ceea ce priveste natura, agricultura, alimentatia si reciclarea sunt doar cateva dintre temele abordate intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro de Corina Mares, General Manager la DLG Intermarketing.

DLG Intermarketing este o companie romano-germana, parte a Societatii Germane pentru Agricultura (DLG e.V.) cu traditie din 1885, care functioneaza si astazi dupa unele din principiile fondatorului. Evenimentele pe care le realizeaza in Romania sunt AGRARIA, AgriPlanta-RomAgroTec si Forest Romania.

Compania ii ajuta, prin intermediul programelor Young DLG si Campus si Cariera pe tinerii absolventi ai universitatilor cu profil agricol, sa isi gaseasca un loc de munca in domeniu.

”DLG este o companie care acorda o mare importanta educatiei atat celor mici, incepand de la 4 ani, dar si cat si tinerilor, pentru ca ei sunt viitorul. Unul dintre proiectele educationale este dedicat copiilor intre 4 si 10 ani. Inca din anul 2011 am lansat programul AgriKids, si pana inainte de pandemie, se desfasura doar in cadrul targurilor noastre. Acordam atentie legaturii care exista intre natura, educatie, mancare, siguranta alimentara si multe alte aspecte pe care orice parinte si le-ar dori pentru copilul lui”, declara Corina Mares.

Corina Mares povesteste ca in perioada pandemiei au trebuit sa dezvolte acest proiect si online, prin filmulete educative pentru copii. Scopul acestei interactiuni este de a-i educa atat pe copiii mici, dar si pe tineri in respectul fata de mancare, reciclare, grija fata de natura si ce inseamna sa traiesti sanatos.

In ceea ce ii primeste pe tineri, programele Young DLG si Campus si Cariera, ajuta tinerii absolventi ai universitatilor cu profil agricol sa isi gaseasca un loc de munca in domeniu. La acest proiect inca se mai lucreaza.

”Prin proiectele si activitatile din cadrul ”Young DLG” si ”Campus si Cariera”, pe care DLG le are in Germania si pe care le aducem in targurile noastre si in Romania, vrem sa aducem cat mai aproape pe cei care isi cauta un loc de munca interesant, pe domeniul pe care ei l-au studiat. Acest proiect pune in contact cererea si oferta. Suntem intr-o colaborare cu universitatile de specialitate din Bucuresti si Cluj si ne dorim sa extindem aceasta colaborare cu mai multe universitati de profil. Proiectul poate fi implementat in mai multe tari, reusind sa cream o comunitate internationala de tineri fermieri. ”, a adaugat Corina Mares pentru FoodBiz.ro.

DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Societatii Germane pentru Agricultura) a fost infiintata de inginerul si autorul Maz Eyth in anul 1885. Compania are peste 30.000 de membrii si se ocupa de diseminarea cunostintelor si expertizelor la nivel international impreuna cu practicanti internationali de top, experti si alte organizatii specializate. Domeniile de activitate in care activeaza sunt testarea alimentelor, utilaje si testarea acestora pentru ferma, expozitii comerciale si transferul de cunostinte din domeniul agriculturii si alimentatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *