Prognoze optimiste pentru productia mondiala de porumb

Prognoze optimiste pentru productia mondiala de porumb

 

porumb boabeFAO a lansat un nou raport privind Cererea si Oferta de Cereale, potrivit caruia previziunile din luna iulie pentru productia globala de cereale au crescut cu 22 de milioane de tone ajungand la 2 708 milioane de tone, cu 2,1 la suta peste rezultatul din 2018. Revizuirile reflecta in mare parte asteptarile optimiste pentru productia de porumb din SUA. Intre timp, FAO si-a redus estimarea pentru productia globala de grau in 2019, datorita productivitatii reduse a culturilor in Uniunea Europeana si Federatia Rusa, dar totusi este de asteptat sa fie cu 5,0 la suta mai mare decat in 2018.

Prognoza pentru productia mondiala de orez a fost revizuita in crestere fata de cifra din iulie la 517 milioane de tone, la acelasi nivel record de anul trecut, determinat de cresterile din China si Statele Unite.

Utilizarea cerealelor la nivel global pentru anul urmator este de asteptat sa inregistreze un nou record de 2 715 milioane de tone, stimulat de consumul de orez care a atins un nivel maxim de 519 milioane de tone, ceea ce se traduce intr-o crestere de 0,5 kilograme pe cap de locuitor fata de anul precedent. De asemenea, au fost majorate prognozele de utilizare a graului, porumbului si orzului.

Perspectivele unor recolte mai mari indica faptul ca stocurile mondiale de cereale vor ajunge la 847 de milioane de tone pana la inchiderea sezoanelor de productie din 2020, dar totusi vor ramane cu circa 16 milioane de tone sub nivelul lor de deschidere. Se preconizeaza ca stocurile de porumb vor creste brusc in Statele Unite, in timp ce stocurile de grau din China sunt planificate sa se extinda cu 7,9 la suta si vor atinge un nivel maxim.

FAO a lasat neschimbata prognoza pentru comertul mondial de cereale la aproape 415 milioane de tone, deoarece cresterile preconizate ale comertului cu grau si orez au compensat perspectivele comerciale reduse pentru porumb si sorg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *