Produse traditionale romanesti in sucursalele Patria Bank, un proiect de apropiere a comunitatilor urbane de cele rurale

Produse traditionale romanesti in sucursalele Patria Bank, un proiect de apropiere a comunitatilor urbane de cele rurale

 

Mihai MihuPatria Bank, alaturi de asociatia Crestem Romania Impreuna, anunta continuarea parteneriatului strategic inceput anul trecut prin intermediul caruia isi propun sa sprijine dezvoltarea micilor producatori locali si sa promoveze valorile si traditiile comunitatilor rurale prin proiecte ce urmaresc reinnodarea legaturilor dintre urban si rural. Patria Bank expune, pentru inceput, din devotament si incredere fata de produsele micilor producatori, intr-o serie de unitati din 5 orase ale tarii, rafturi cu produse realizate de antreprenorii din comunitatea www.malltaranesc.ro, proiect initiat de Asociatia Crestem Romania Impreuna si sustinut de Patria Bank, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Clientii bancii si toti cei interesati sunt invitati in unitatile din Bucuresti Globalworth, Cluj, Brasov, Bacau si Pitesti sa descopere efectiv produsele autentic romanesti si sa comande on-line de la unul din cei peste 500 de producatori disponibili in platforma.

Codrut Nicolau (1)
“Este un proiect relevant pentru contextul economic actual, intrucat sprijina micii producatori sa se dezvolte, sa isi vanda produsele si sa isi extinda aria din care isi pot atrage clienti. Una dintre cele mai mari probleme pentru acesti producatori este distributia, iar proiectul www.malltaranesc.ro este o solutie rapida, moderna, adapatata vremurilor in care traim. Cifrele unui studiu amplu realizat de curand de noi in mediul rural arata ca buna parte dintre locuitorii de aici doresc sa devina antreprenori. Aceasta comunitate ii ajuta atat pe cei care sunt la inceput de drum, cat si pe cei cu traditie. Din acelasi studiu am aflat ca antreprenorii din mediul rural au nevoie de finantare. Linia noastra de busines dedicata Microintreprinderilor din Patria Credit IFN sau Patria Bank, francizele Patria Credit, Platforma Patria Partener (disponibila atat pentru persoane fizice cat si juridice) sunt pregatite sa ofere ajutor pentru ca planurile acestor antreprenori sa se dezvolte. Tinand cont de faptul ca multe produse de creditare sunt dezvoltate de Patria in urma sugestiilor acestor antreprenori, e o ocazie buna sa le multumim pentru ca ajuta mediul bancar sa inteleaga mai bine nevoile specifice de microfinantare”, a declarat Codrut Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comerciala Patria Bank.

Citeste si Bogdan Alexandrescu, Patria Bank: 30% din creditele noastre merg catre agricultori. Pe cultura mare, avem o cota de 10%

“Prin www.malltaranesc.ro ne-am propus sa gasim producatorii locali si sa-i prezentam Romaniei intregi, facand astfel mai usoara legatura dintre cumparator si producator, unind comunitatile urbane de cele rurale si incurajand consumul de produse romanesti. Acum scoatem micii producatori traditionali din mediul online si ii aducem si in sucursalele Patria Bank, initiativa prin care credem ca vom crea o relatie mai puternica intre gospodari si toti cei care isi doresc sa consume local, sezonier si sanatos. Sper ca acest parteneriat strategic cu Patria Bank sa contribuie si mai mult la dezvoltarea micilor afaceri rurale si sper ca vitrinele acestea superbe sa fie indemnul de care aveam nevoie ca un public cat mai numeros sa cumpere romaneste de pe www.malltaranesc.ro.”, a precizat Mihai Mihu, director asociatia Crestem Romania Impreuna.

Parteneriatul Patria Bank cu asociatia Crestem Romania Impreuna se afla in al doilea an de dezvoltare si, pe langa sustinerea platformei www.malltaranesc.ro, o serie de alte proiecte se regasesc in planul de crestere pentru anul urmator:
• agapa cu mestesug, seria de evenimente locale de sustinere si promovare a intreprinzatorilor locali,
• adopta un taran, proiect ce aduce impreuna gospodariile de la sat si familiile de la oras
• Planteaza Romania, proiect de impadurire a comunitatilor locale cu sprijinul voluntarilor
• aplicatia Vene Vii ce urmeaza sa fie lansata in curand.

Continuarea parteneriatului a fost anuntata in cadrul unui eveniment desfasurat in incinta uneia dintre unitatile amenajate cu rafturi www.malltaranesc.ro, aflata la Bucuresti. Rafturile care incurajeaza consumul de produse locale in comunitatile urbane vor fi gasite in unitatile Patria Bank din orasele Bucuresti, Cluj, Bacau, Brasov si Pitesti timp de un an.
P1

presa
miere
nea marin


Despre Patria Bank si Grupul Patria Bank

Patria Bank este o banca romaneasca, listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu prezenta in 63 de orase la nivel national, prin 81 sucursale, peste 180.000 de clienti si 3,5 miliarde lei in active, fiind dedicata cresterii gradului de bancarizare in Romania si sustinerii antreprenorilor locali.

Citeste si O familie de agricultori ieseni si-a gasit nisa profitabila: abatorizarea puilor in sistem Kosher si Halal

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management si Patria Asset Management.

Citeste si Vezi si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

Despre Crestem Romania Impreuna

Asociatia „Crestem Romania impreuna” a aparut ca o necesitate in viata societatii romanesti avand ca principal scop promovarea si sustinerea drepturilor si intereselor sociale culturale, economice si profesionale ale romanilor aflati in Romania sau in afara tarii. Credem ca prin implicarea comunitatilor pe diferite proiecte, incepand de la cele de mediu si terminand cu proiecte sociale, putem reusi sa cream o Romanie mai frumoasa si mai unita. Sa dezvoltam o societate unde educatia si grija pentru comunitate nu sunt doar vise, ci reprezinta premize pentru dezvoltarea fiecarui membru.

Despre Malltaranesc.ro

Platforma on-line www.malltaranesc.ro este o initiativa unica in Romania, o platorma online destinata producatorilor agricoli din tara. Proiectul a fost lansat in 2017 si uneste peste 500 de mici producatori cu aproximativ 4600 de consumatori dornici de produse traditionale, crescute si realizate local. Producatorii de pe aceasta platforma au o gospodarie de subzistenta sau o mica ferma, unde muncesc zilnic cinstit si curat. In platforma puteti gasi ferme care au tot soiul de branzeturi, oua de gaina si carne, dar si pravalii care produc dulceturi, miere si obiecte de artizanat. Insa mai presus de produse, gasiti oamenii din spatele acestor produse.

One thought on “Produse traditionale romanesti in sucursalele Patria Bank, un proiect de apropiere a comunitatilor urbane de cele rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *