Primele rosii de Cilieni au ajuns pe piata, inainte de Paste

Primele rosii de Cilieni au ajuns pe piata, inainte de Paste

 

Growth tomatoes

Asa cum au promis, legumicultorii olteni au iesit pe piata cu primele rosii (Rosii de Cilieni!) din acest an inainte de Paste. Drept urmare, si pretul este pe masura: 18 lei/kg in piata Pucheni din Capitala. Un pret foarte bun, care le aduce si ceva profit, dupa cum sustin producatorii. Acestia declara ca pentru a fi rentabili trebuie sa obtina cel putin 15 lei/kg.

„Cativa cilieni, si nu sunt putini, au recoltat primele cantitati din programul Tomata 2019 pe care le-au valorificat in piata de la Pucheni. Pretul variaza, eu va spun ca au obtinut un pret foarte bun si sunt multumiti de faptul ca au putut sa recolteze rosii in aprilie si sa le si valorifice. Au vandut cu 18 lei/kg la en-gros la Pucheni, in Capitala”, a declarat Ion Anuta, director adjunct al DAJ Olt pentru Realitatea Oltului.

Citeste si Oltenii nu se inghesuie la programul de sustinere a productiei de usturoi. O singura inscriere, la acest moment!

Primele rosii oltenesti nu sunt doar gustoase, dar si calitative. Ele au fost testate pentru depistarea eventualelor pesticide, iar rezultatele demonstreaza ca nu au. In Olt s-au inscris 5.250 de fermieri pentru ciclul 1 al „Programului de sustinere a cultivatorilor de tomate in spatii protejate”. Un numar de 697 sunt din Cilieni.

Asa cum s-a intamplat si in alti ani, si in 2019 rosiile de Cilieni au ajuns printre primele pe piata.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *