Prima ferma regenerativa din Romania la Vladeni, Dambovita

Prima ferma regenerativa din Romania la Vladeni, Dambovita

 

Vizual Sol si SufletAgricultura viitorului ajunge în Romania. Institutul de Cercetare în Permacultura din Romania si Kaufland Romania lanseaza Sol si Suflet, prima ferma regenerativa din Romania si centru educational pentru fermierii la început de drum. Prima ferma regenerativa din Romania are 60.000 mp, va cultiva legume si fructe în sistem regenerativ organic si va contine solarii si tunele, sistem de colectare si tratare a apelor gri, sere pentru rasaduri ecologice si o livada mixta intercalata, aplicand tehnici si principii din permacultura si agricultura regenerativa practicate si consacrate la nivel international.

Studiile arata ca acest nou tip de agricultura contribuie la diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol, în timp ce ofera produse sanatoase si sustine dezvoltarea unui viitor sustenabil.

Cei interesati sa îsi deschida si ei o ferma regenerativa sunt invitati sa aplice la programul de internship platit si sa participe la cursurile organizate de Institut.

Aflata în localitatea Vladeni din judetul Dambovita, ferma cerceteaza si dezvolta modelul de productie regenerativ, oferind programe de educatie si formare profesionala pentru fermierii aflati la început de drum, care vor sa adopte acest tip de agricultura.

Dezvoltarea fermei a fost posibila în urma unei investitii de 150.000 de euro a companiei Kaufland Romania.

One thought on “Prima ferma regenerativa din Romania la Vladeni, Dambovita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *