Premierul si ministrul Agriculturii, la targul FarmConect Romania, Slobozia (9-11 iunie)

Premierul si ministrul Agriculturii, la targul FarmConect Romania, Slobozia (9-11 iunie)

 

Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR) anunta prezenta premierului  Nicolae Ciuca si a ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu la targul national FarmConect Romania ce are loc in perioada 9-11 iunie 2022, in orasul Slobozia.

Targul este dedicat tuturor fermierilor, companiilor din industrie, producatorilor locali si consumatorilor si este organizat cu sustinerea Primariei Slobozia.  

Deschiderea oficiala va avea loc joi, 9 iunie, incepand cu ora 10:00, in prezenta lui  Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii. Premierul Nicolae Ciuca, va vizita targul FarmConect Romania vineri, 10 iunie.

”Ne onoreaza prezenta domnilor Nicolae Ciuca, Prim-ministrul Romaniei, si Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii, la targul FarmConect Romania. Prezenta domniilor lor transmite un mesaj de incredere si validare a eforturilor noastre, ca asociatie, de a organiza un targ de o asemenea anvergura, care reprezinta fermierii din toata tara”, a declarat Nicolae Sitaru, Presedinte APPR.

”Sustinem astfel de actiuni de amploare care se adreseaza tuturor fermierilor din Romania si, in acelasi timp, ajuta consumatorul final sa inteleaga cum se face hrana in tara noastra. Apreciem deschiderea pe care targul FarmConect Romania o are fata de cele mai mari expozitii similare din Europa si legatura cu experti internationali pe teme de actualitate care fac obiectul dezbaterilor comisiilor de la Bruxelles. Consideram ca acest targ va contribui la dezvoltarea relatiilor dintre fermierii romani si companiile locale”, a declarat Nicolae Ciuca, Prim-ministru, Guvernul Romaniei.

“Fermierii din Romania fac performanta, sunt implicati direct in dezvoltarea spatiului rural si asigura securitatea alimentara. Acestia trebuie sustinuti in demersul lor de a fi rezilienti in acest context provocator, iar targul FarmConect Romania este locul unde putem sa-i intalnim pe fermieri si pe cei mai de incredere parteneri ai acestora. Voi fi acolo printre oamenii care ne ajuta permanent sa identificam solutiile potrivite pentru dezvoltarea agriculturii nationale.” a declarat Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii.  

”Salutam prezenta domnilor Nicoale Ciuca, Prim-ministrul Romaniei, si Adrian Chesnoiu, Minuistrul Agriculturii, la targul FarmConect Romania organizat in inima Barabanului, la Slobozia. Sustinerea domniilor lor certifica pozitia geografica strategica pe care orasul nostru o are in centrul celei mai mari aglomerari urbane din tara, aproape de toate caile de comunicatii importante. Targul national FarmConect Romania ofera acces intregii industrii agroalimentare la informatie, tehnologie si know-how si conecteaza toti reprezentantii lantului alimentar, de la producatorii de inputuri agricole, pana la consumatorul final.”, a declarat Dragos Soare, primarul municipiului Slobozia.

Targul FarmConect Romania devine o puternica platforma de comunicare si reprezentare a intereselor fermierilor romani atat in fata mediului de afaceri local, cat si a oficialitatilor la cel mai inalt nivel. De asemenea, propune o abordare noua in peisajul targurilor din agribusiness, pentru ca este organizat si asumat in intregime de fermieri si se adreseaza, in egala masura, fermierului profesionist si consumatorului final.

Astfel, targul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informatii, cunostinte si experiente relevante legate de bune practici si de folosirea celor mai moderne si performante tehnologii in agricultura, esentiale in atingerea obiectivelor de sustenabilitate economica.

Misiunea targului este de a consolida comunitatile locale si, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasa a mediului rural, a sectorului agro-alimentar si a economiei regionale. Valorile care stau la baza organizarii sale sunt transparenta, sustenabilitate, comunitate si informare corecta. Intrarea la targ este gratuita si se face pe baza unui cod de acces QR. Pentru a intrat in posesia lui, persoanele interesate trebuie sa acceseze site-ul targului si sa completeze formularul de contact de pe pagina Ia-ti bilet gratuit!, urmand sa primeasca un cod QR pe care il vor prezenta la intrare.

Targul FarmConect Romania este organizat de APPR cu sprijinul Primariei Slobozia si al Faire de Libramont, cel mai mare targ in aer liber din Europa, in calitate de Partener Tehnic. Link-uri utile: Site FarmConect Romania: https://farmconect.farmforum.ro/ Inregistrare: https://farmconect.farmforum.ro/index.php/ia-ti-bilet-gratuit/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *