Premierul Citu si despagubirile la seceta, o discutie fara sens

Premierul Citu si despagubirile la seceta, o discutie fara sens

 

cituPentru cei care mai spera ca vor primi vreodata despagubirile promise pentru culturile infiintate in primavara anului trecut si care au fost calamitate de seceta, cea mai buna dovada a pozitiei autoritatilor este discutia incredibila dintre premier si un reporter la briefingul de presa de dupa sedinta de Guvern din 24 februarie 2021. Ori nu stie despre ce este vorba, ori premierul n-are nicio treaba cu agricultura…. Cititi si va convingeti singuri!
Reporter: In ceea ce priveste despagubirile pentru seceta, stim nemultumirile agricultorilor, i-am vazut in strada, ministrul agriculturii sustine ca in momentul de fata nu ar exista banii necesari pentru aceste despagubiri in bugetul de stat si se poate incerca o compensare la nivelul creantelor fiscale. Practic, sa exonerati de plata impozitului pe venit, CAS, CASS. Luati in calcul o asemenea varianta si când, pentru ca in momentul de fata stim foarte bine ca sunt intr-o situatie financiara destul de dificila? Si, la pachet, aceasta intrebare, stim ca ati luat in discutie, nu stiu daca s-a si aprobat, o ordonanta de urgenta cu privire la schemele clasice de ajutor din bani europeni tot pentru agricultori.

Florin Citu: Da, sa incepem cu ce e mai simplu. Bineinteles, schemele au fost prelungite, a fost o ordonanta de urgenta, schema a fost prelungita din fonduri europene. Referitor la acele sume, lucrurile sunt simple, din punctul meu de vedere. Anul trecut, Guvernul României a alocat cea mai mare suma pentru despagubirile din seceta – 1,1 miliarde de lei. Acelea au fost cererile, le-am despagubit. Daca ne gândim in viitor ca va fi seceta sau ceva, vom vedea atunci. Nici anul trecut nu au fost sumele alocate in buget la inceputul anului si au fost alocate la rectificarea bugetara. Deci, nu vad sensul acestei discutii. Anul trecut au fost alocate 1,1 miliarde de lei de la buget pentru despagubiri pentru seceta.

Citeste si Ce plati va face APIA in perioada 2021-2022. Ce se intampla cu ajutoarele nationale tranzitorii!

One thought on “Premierul Citu si despagubirile la seceta, o discutie fara sens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *