Premierul Citu despre dezastrul fondului de pensii peste 15 ani

Premierul Citu despre dezastrul fondului de pensii peste 15 ani

 

Premierul Florin Citu a afirmat luni seara la Digi24 ca in 15 ani, daca nu vor fi adoptate reforme care sa impiedice acest lucru, fondul de pensii va deveni un dezastru. Premierul spune ca viitoarea lege a pensiilor trebuie sa rezolve mai multe probleme, nu doar cea legata de sustenabilitate, astfel ca ar putea fi nevoie de mai multe legi. Alaturi de o lege a pensiilor sustenabila, Romania are nevoie si de o reforma care sa interzica cresterile ad-hoc la care partidele politice, precum PSD, recurg inainte de alegeri, potrivit Digi24.ro.

Intrebat despre sistemul actual de pensii din tara noastra, Florin Citu a raspuns ca in 15 ani acesta nu va mai putea plati pensiile romanilor „pentru ca vom avea un numar mare de oameni care vor iesi la pensie in acelasi an, iar cei care ii vor sustine vor fi din ce in ce mai putini”.

Premierul a afirmat ca legea pensiilor este in prezent discutata de experti in cadrul unui grup de lucru in Coalitie, iar obiectivul ei este de a elimina nesustenabilitatea cu care sistemul de pensii actul se confrunta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *