Peste 2.000 hectare de porumb calamitate de seceta in Olt

Peste 2.000 hectare de porumb calamitate de seceta in Olt

 

porumbUn numar de 1.183 fermieri au depus documente privind calamitarea unor culturi agricole de primavara in diferite proportii din cauza secetei, porumbul fiind cultura cea mai afectata, cu peste 2.000 ha compromise, a anuntat sefa Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie. “Din procesele verbale intocmite, reiese ca au fost calamitate din cauza secetei 2.030,5 hectare cu porumb, 10,27 hectare cultivate cu floarea-soarelui, 74,7 hectare cu soia, 67,7 hectare cu lucerna, 1,4 hectare plante de nutret si 0,67 hectare cu sorg”, a precizat Gabriela Andronie, potrivit Agerpres.

Au depus rapoarte operative privind calamitarea unor culturi 39 de unitati administrativ teritoriale, pentru o suprafata de peste 21.000 de hectare.

Suprafetele pentru care s-au intocmit procese verbale de constatare a calamitatilor sunt mai mici fata de cele anuntate de localitati in principal din cauza ca au fost recoltate culturi inainte de a fi facute constatarile in teren.

Citeste si APIA lanseaza 3 scheme noi de sprijin pentru fermierii afectati de criza COVID-19!

Documentele urmeaza a fi aprobate in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pana la sfarsitul lunii septembrie si ulterior vor fi transmise Ministerului Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *