Patronatul Nitrofosfor vrea ajutor de stat pentru achizitia de gaze naturale

Patronatul Nitrofosfor vrea ajutor de stat pentru achizitia de gaze naturale

 

donauN-ati mai auzit de ceva vreme vreme de patronatul Nitrofosfor, nu-i asa! Oare in afara de faptul ca cere subventii, cu ce s-o mai ocupa?! Patronatul Nitrofosfor, din care fac parte mai multe combinate ale omului de afaceri Ioan Niculae, cere elaborarea unei scheme de sprijin prin care sa plateasca facturi mai mici la gaze naturale. Solicitarea vine dupa ce guvernul Orban a venit cu o masura de sprijin a consumatorilor industriali din 15 domenii prin intermediul certificatelor de emisii de CO2. „In numele Organizatiei Patronale a Producatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania – NITROFOSFOR, membra a Confederatiei Patronale din Industrie „CONPIROM”, din care fac parte toate combinatele producatoare de ingrasaminte chimice, apreciem aprobarea operativa a Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea marilor consumatori industriali de energie electrica.

Aceasta va contribui in mod eficient la reducerea costurilor de productie la un numar insemnat de mari companii din industria prelucratoare, avand efecte pozitive in intreaga piata de energie. In acest context trebuie sa va semnalam ca marii consumatori industriali de gaze naturale din industria prelucratoare (industria producatoare de ingrasaminte chimice, alte industrii cu consum ridicat de gaze naturale) ar avea o stringenta nevoie de instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea costurilor de productie cu materia prima gazele naturale. Precizam ca cca. 75 % din totalul cheltuielilor de productie o reprezinta costul gazelor naturale. Credem ca o asemenea schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de gaze naturale din industria prelucratoare este legata si de definirea notiunii de consumator vulnerabil.

Mentionam ca reprezentam o industrie care realizeaza produse cu valoarea adaugata mare, angajam zeci de mii de oameni direct si indirect si in ciuda rolului important pe care-l jucam in agricultura si economia noastra, nu suntem intelesi si sprijiniti , astfel ca pierdem din avantajul competitiv atat pe piata interna cat si pe cea externa. Patronatul nostru isi exprima intreaga disponibilitate in a concura la rezolvarea problemelor mai sus mentionate”, sustin reprezentantii Nitrofosfor.

Patronatul cuprinde zece membri, printre care combinatele controlate de Niculae – Amonil, Amurco, DonauChem, Ga-Pro-Co, Nitroporos si societatea InterAgro.

Saptamana trecuta, guvernul a emis o OUG cu privire la modificarea Ordonantei 115 a Fondului de mediu (OUG 115/2011 – n.r.) si instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru marii consumatori industrial”.

Sursa: Cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *