O noua transa de bani de la UE: 88 milioane euro pentru fermieri si dezvoltarea satului romanesc

O noua transa de bani de la UE: 88 milioane euro pentru fermieri si dezvoltarea satului romanesc

 

coopIn data de 05 iunie 2019, Romaniei i-au fost virate de la Uniunea Europeana 88 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), ajungandu-se astfel la suma de 1,7 miliarde euro, intrata de la inceputul acestui an in contul platilor directe efectuate de APIA. Aceste fonduri au ajutat fermierii sa isi execute la timp lucrarile agricole, sa se doteze corespunzator, astfel incat sa poata realiza investitii viabile, moderne, la standarde europene, informeaza Ministerul Agriculturii.

Valoarea totala a fondurilor europene pe care Romania le-a primit in 2019 pentru agricultura si dezvoltare rurala se ridica la suma de peste 2,2 miliarde euro (plati directe si investitii).

Citeste si Cum va arata agricultura si ce bani sunt disponibili dupa 2020? Posibile raspunsuri la FoodIntelForum 2019!

Preocuparea constanta a Ministerului Agriculturii pentru accesarea banilor europeni dedicati domeniului agricol a determinat o absorbtie de peste 8,4 miliarde euro, reprezentand totalul fondurilor intrate in conturile fermierilor romani in perioada 2017-2019, prin eforturile sustinute ale functionarilor din cadrul celor doua agentii de plati, APIA si AFIR.

Citeste si Cum alege softul fermele controlate de APIA! Analiza de risc, factorul cheie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *