O noua structura de conducere la Corteva Agriscience™

O noua structura de conducere la Corteva Agriscience™

 

cortevaCorteva Agriscience™, divizia de agricultura a DowDuPont (NYSE: DWDP), a anuntat o serie de schimbari in structura de conducere gandita pentru optimizarea capacitatii companiei de a oferi crestere si valoare actionarilor, clientilor si angajatilor din postura de companie 100% agricola si independenta, se arata intr-un comunicat al companiei.Aceste schimbari vin dupa numirea lui James C. Collins Jr in pozitia de Chief Executive Officer (CEO) al Corteva Agriscience, incepand cu momentul in care aceasta se va separa de compania DowDuPont, eveniment care se asteapta sa aiba loc pana pe data de 1 iunie 2019. James C. Collins a fost anterior Chief Operating Officer (COO) al diviziei de agricultura a DowDuPont. Anuntul privind aceasta numire a fost facut de DowDuPont.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Dupa ce a facut progrese substantiale in integrarea activitatilor DuPont Pioneer, DuPont Protectia Plantelor si Dow AgroSciences, noua structura de conducere va trebui sa accelereze procesul ce duce la aceasta separare. Aceasta presupune o mai buna pregatire a Corteva pentru a functiona intr-un mod unitar, ca o companie independenta, capabila sa maximizeze valoarea portofoliului sau echilibrat prin crearea unei structuri eficiente care sa integreze mai bine platformele de afaceri si cele comerciale din cadrul diviziilor de seminte, protectia plantelor si cea de solutii digitale.

„Am ridicat de-a lungul ultimului an o fundatie solida pentru a face din Corteva un lider global in domeniul agricol, echipat in mod ideal pentru crestere, clientii fiind in centrul tuturor activitatilor noastre”, declara Collins. „Acum desemnam cei mai buni oameni in pozitii menite sa accelereze avantul construit de noi ca divizie pentru a putea profita de oportunitatile dinamice pe care le avem in a ne servi clientii ca o companie multi-brand, cu activitati pe mai multe segmente care ofera siguranta unor cresteri in viitor”.

In noua structura, echipa de conducere care va raporta catre Jim Collins este formata din: Rajan Gajaria, fost vice-presedinte al diviziei de Protectia Plantelor din cadrul afacerii agricole a DowDuPont, va deveni Vice-Presedinte executiv al platformei de business a Corteva Agriscience; Tim Glenn, fost vice-presedinte al diviziei de Seminte din business-ul agricol al DowDuPont va deveni vice-presedinte Chief Commercial Officer (CCO); Greg Friedman, fostul sef financiar al diviziei agricole si vice-presedinte in relatia cu investitorii pentru DowDuPont va deveni vice-presedinte executiv Corteva si Chief Financial Officer (CFO) si Cornel Fuerer, actualul sef al departamentului legal din cadrul diviziei agricole care va deveni senior vice-presedinte si consilier general.

Vezi si 3.800 ha, lucrate cu doar 11 angajati. Cel mai tanar are 17 ani

Despre Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmeaza sa devina companie independenta, listata la bursa, asa cum s-a anuntat anterior, proces care va fi finalizat in luna iunie 2019.

Diviza combina capacitatile DuPont Pioneer, DuPont Protectia Plantelor si Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ ofera fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzand unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Seminte, precum si alte produse premiate de protectia culturilor – si aduce constant noi produse in piata prin intermediul unei echipe de cercetare puternice in domeniul chimic si tehnologic. Mai multe informatii gasiti pe www.corteva.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *