Munch, aplicatia care ajuta la reducerea risipei alimentare, ar urma sa fie disponibila in urmatorii cativa ani la nivel national. Nu vor fi neglijate zonele mai mici si nici cele rurale, spune Alexandru Turcanu, Country Manager al Munch Romania.
In Romania aplicatia a fost lansata anul acesta.
„Am remarcat deschidere si din partea consumatorilor, dar si a partenerilor, iar dovada sunt cele peste 30.000 de oameni care au descarcat deja aplicatia Munch. Ei se pot bucura in fiecare zi de circa 750 de pachete disponibile din categorii diferite de produse. Poti salva aceste produse cu reduceri intre 50 si 70% din valoarea originala a produsului si bineinteles poti ajuta mediul prin salvarea lor, dar si economisi bani in acelasi timp”, declara pentru FoodBiz Alexandru Turcanu.
Cum functioneaza aplicatia? Partenerii isi listeaza produsele disponibile in aplicatie sub forma de pachete surpriza, consumatorii cunosc categoria din care acestea fac parte, nu insa si continutul exact al pachetului. Consumatorii intra in aplicatie, gasesc unitatile partenere, isi aleg produsul, il baga in cosul de cumparaturi, il rezerva, il platesc, dupa care il pot ridica intr-un interval de timp stabilit de partener, de cele mai multe ori aproape de finalizarea programului.
In prezent, aplicatia Munch are in Romania un numar de 142 de parteneri care au deschis circa 220 de locatii pe platforma, diversitatea produselor fiind mult mai mare fata de momentul de inceput.
Pe lista partenerilor Munch se afla localuri cunoscute cum ar fi Ibis, Ciorbe si Placinte, Tort de bezea, The Coffee Shop, Petit by Maison des Crepes, Sweet by Marvio, The Grill si Hello Donuts.
Povestea Munch
Aplicatia Munch a luat nastere in Ungaria, in 2020, fondatorii fiind Botond Zsoldos, Bence Zwecker, Albert Wettstein si Kirill Perepelica care si-au fixat ca obiectiv combaterea risipei de alimente prin tehnologie. In noiembrie 2022, Munch s-a unit cu aplicatia ceha Nesnězeno, fondata de Jakub Henni.
Pe langa Ungaria si Cehia, aplicatia mai este disponibila in Slovacia si in Romania. Urmatoarele tari vizate: Croatia, Slovenia, Grecia, Bulgaria si Serbia, dupa cum au anuntat recent cei patru fondatori.