Mischie, HORA: Circa 5.000 de restaurante nu se vor mai putea redeschide

Mischie, HORA: Circa 5.000 de restaurante nu se vor mai putea redeschide

 

restauranteIndustria restaurantelor va pierde in jur de 5.000 de locatii la nivel national, circa 10% din total, intrucat aceste locatii nu se vor mai putea redeschide in perioada urmatoare, sustine presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Daniel Mischie. “O pierdere foarte mare, daca ne referim la numarul de locatii care practic nu mai pot redeschide. Sunt mai bine de 5.000 de locatii la nivel national in industria restaurantelor care nu vor mai putea redeschide, din aproape 45.000 de locatii, deci, aproximativ 10% din locatii”, a declarat Mischie, potrivit Agerpres.

Din punct de vedere financiar, este vorba de o pierdere de 400 de milioane de euro pe luna pentru industria restaurantelor. Cea mai mare pierdere o reprezinta insa resursa umana calificata.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. Sorin Minea: Industria alimentara se clatina grav

“Din punct de vedere financiar in industria restaurantelor pierdem 400 de milioane de euro pe luna, practic industria a pierdut un miliard de euro incasari. Un alt lucru important pe care il pierdem este datorita faptului ca industria se va restarta usor ca un avion care incepe sa decoleze, nu stim exact cum vor fi masurile active implementate – noi ne straduim sa pastram cat mai mult din colegii nostri din industrie – dar cea mai mare pierdere este fiecare om din aceasta industrie pe care ne-am chinuit in ultimii ani sa-i calificam si pe care ii pierdem astazi”, a precizat presedintele HORA.

In Romania exista circa 400.000 de angajati in industria turistica, iar 12.000 sunt la nivelul celor 2.100 de agentii de turism existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *