Ministrul Petre Daea a deschis targul Agraria

Ministrul Petre Daea a deschis targul Agraria

 

agraria2Ministrul Petre Daea a deschis astazi oficial cea de-a 25-a editie a targului Agraria, unul dintre cele mai apreciate targuri internationale pentru agricultura, industrie alimentara si zootehnie si cel mai mare eveniment de profil din Transilvania, ce se desfasoara in perioada 11-14 aprilie 2019, in localitatea Jucu din judetul Cluj.

”Rodul muncii fermierilor este incununat de succes atunci cand toti suntem impreuna, cand isi da mana administratia cu interesul fermierilor, cand isi dau mana toti cei care plamadesc randuiala in tara, din respect pentru aceasta munca exceptionala pe care o fac fermierii”, a declarat Daea.

Ministrul a salutat si a felicitat organizatorii pentru aceasta initiativa deosebita de a facilita intalnirea dintre cercetatori, mediul academic, producatori de utilaje si pe toti cei care colaboreaza pentru obtinerea de rezultate mai bune in agricultura.

Aceasta manifestare constituie o oportunitate pentru fermierii din toata tara de a se informa cu privire la tendintele si noutatile referitoare la tehnologiile agricole, adaptate specificului fiecarei zone. La targ participa peste 300 de companii expozante din 10 tari, iar fermierii si specialistii din domeniu au ocazia de a realiza schimb de informatii si de a incheia parteneriate.

La aceasta editia aniversara, Comisia Europeana DG AGRI – Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala va fi prezenta cu un stand, ce are ca tema „ De la ferma la consumator, alimente durabile pentru un stil de viata sanatos”.

Astfel, expertii europeni isi doresc sa informeze publicul asupra implicarii Uniunii Europene in ceea ce priveste asigurarea unei cantitati suficiente de produse alimentare, sigure si de calitate pentru toti cetatenii.

De asemenea, Agentia Nationala de Zootehnie, gazda salonului Zootehnica Show, dedicat digitalizarii fermei zootehnice aduce in atentie posibilitatile de imbinare optima a productivitatii cu bunastarea animalelor si sustenabilitatea resurselor. Adoptarea digitalizarii in sectorul zootehnic romanesc reprezinta un subiect important de dezbatere, noile aspecte legate de digitalizare putand aduce valoare adaugata agriculturii romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *