Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a dat demisia

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a dat demisia

 
Adrian Oros a anuntat pe Facebook ca demisioneaza de la conducerea Ministerului Agriculturii. Oros fusese numit in noiembrie 2019 la conducerea institutiei. Decizia a fost luata in contextul in care Ludovic Orban, sustinut de Oros, a pierdut alegerile pentru functia de presedinte al PNL.

“Azi imi voi depune demisia din functia de Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale!

Pentru Premierul Florin Citu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezinta 60% din executia bugetara a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate in derulare. La rectificarea bugetara, MADR a primit o suma infima, absolut insuficienta.

2. In PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultura. Asta desi in primul draft trimis la Comisie, in noiembrie 2020, PNRR continea un proiect complex pentru gestionarea apei in agricultura (irigatii, desecare/ drenaj si sistem antigrindina), in valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat in Programul de guvernare, alaturi de Reteaua de depozitare, procesare si distributie a produselor romanesti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu exista suficienta determinare pentru eradicarea activitatii samsarilor, a vanatorilor de subventii si a pietei negre, care afecteaza fermierii corecti. Astfel, orice subventie, orice forma de sprijin devine ineficienta.

Multumesc tuturor celor cu care in aceasta perioada am colaborat, atat la elaborarea Programului de tranzitie, la viitorul Program National Strategic, dar si in activitatea curenta.

Am avut onoarea si norocul sa cunosc oameni deosebiti, profesionisti, atat in Guvern, in MADR sau in mediul asociativ.

M-am bucurat sa pot promova pe pagina mea si a ministerului, pe toti cei intalniti in deplasarile prin tara, fermieri romani care performeaza, care sunt exemple de succes.

Am vrut sa arat ca si in Romania #SePoate!” – a postat Adrian Oros pe contul sau de FB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *