Mii de romani se duc sezonieri in agricultura la nemti!

Mii de romani se duc sezonieri in agricultura la nemti!

 

AFIRNebunie la Cluj! Romanii au luat cu asalt aeroportul din Cluj! Circa 10.000 de romani ar urma sa plece sa munceasca in agricultura in Germania in plina pandemie de coronavirus! Germania are mari probleme cu forta de munca in aceasta perioada, motiv pentru care a decis sa apeleze la muncitorii straini sezonieri, anuland practic restrictiile impuse anterior. Nemtii au anuntat ca in aprilie si mai pot intra in Germania cate 40.000 de lucratori sezonieri, care vor fi selectati in functie de munca pe care o depun si de respectarea standardelor de igiena. Anual, in Germania ajung circa 300.000 de lucratori sezonieri pentru muncile agricole, in principal din Polonia, Romania si Bulgaria.

Numai in cursul zilei de joi, 9 aprilie, erau prevazute 12 curse care plecau spre destinatii din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe si Dusseldorf, dupa cum a declarat directorul Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, pentru MEDIAFAX.

„De pe aeroportul clujean pleaca joi 12 curse charter spre spre destinatii din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Desi primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din judete din Transilvania si Moldova la munca in agricultura i-au adus pe acestia de dimineata. Iar oamenii stau in parcarea din fata aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune, insa, ca ii este greu sa creada ca Germania „primeste 10.000 de muncitori deodata”, in conditiile in care Romania este si ea un focar.

Sursa foto: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *