Malagrow: Horticultura romaneasca in plina dezvoltare. Inovatia avanseaza cu pasi uriasi

Malagrow: Horticultura romaneasca in plina dezvoltare. Inovatia avanseaza cu pasi uriasi

 

Horticultura romaneasca trece printr-o etapa de dezvoltare de exceptie caracterizata de un mediu natural prielnic, traditii demne de urmat, dar si de o generatie de fermieri relativ tineri cu deschidere fata de inovare si dezvoltare, afirma Csaba Éber. Directorul general adjunct al Malagrow crede ca nevoia de solutii noi manifestata de cultivatorii de legume si fructe nu face decat sa sublinieze atitudinea generala a fermierilor. In 5-10 ani horticultura din Romania va deveni un factor important pe plan international, iar fermierii sunt pe deplin constienti de aceasta evolutie fericita a domeniului.

Reactia pozitiva a producatorilor de legume si fructe la noile tehnologii si solutii profesionale de suplimentare a substantelor nutritive este un semn clar al evolutiei horticulturii in directia dezvoltarii si inovarii. Anul 2019 a fost pentru Malagrow un „an de orientare” cu intrarea si sondarea pietei romanesti si identificarea oportunitatilor. La inceput am lucrat cu experti externi, am experimentat, testat, am studiat relatiile de productie locale – ne-a spus Csaba Éber.

M2Directorul general adjunct Malagrow a adaugat: in perioada de inceput firma Malagrow nu era cunoscuta in Romania decat de cateva persoane din vestul tarii. Pornind de la experienta noastra internationala de doua decenii am dorit sa ne facem cunoscuti in toata tara si sa ne extindem si in regiunea de sud-est a Romaniei.

Parteneri interesati
In 2020 am reusit sa acceleram procesul inceput in ciuda incertitudinilor cauzate de epidemia de coronavirus si a crizei din perioada imediat urmatoare. Anul trecut am reusit sa construim doua depozite proprii, sa cooptam transportatori externi care sa livreze produsele noastre alaturi de soferii firmei. Un pas important in activitatea noastra din Romania a fost crearea unui parteneriat roditor cu Mega Image, unul dintre cei mai semnificativi actori in domeniul comertului si agriculturii. Credem ca avem cu ce sa ne mandrim, dat fiind ca Mega Image ne-a ales pe noi ca partener pentru furnizarea biostimulatorilor pentru cei peste 180 de producatori horticoli cu care lucreaza, contribuind astfel la dezvoltarea horticulturii din Romania. Tot in aceasta perioada am reusit sa extindem substantial reteaua de distribuitori locali, membrii careia ne-au asigurat ca piata romana deschisa spre inovare are nevoie de noi.

Obiectivele noastre pentru anul curent sunt chiar mai ambitioase: in vederea continuarii dezvoltarii dorim sa triplam numarul distribuitorilor si vanzatorilor cu care lucram, iar alaturi de activitatea noastra directionata mai degraba spre legumicultura ne vom apleca mai mult si asupra culturilor arabile si pomiculturii. Totodata, dorim sa introducem o serie de produse noi: amestecul de turba M-Peat a debutat pe piata romaneasca la sfarsitul lui 2020, iar anul acesta intentionam sa aducem in Romania solutii noi, probate deja pe plan international. Produsul a avut succes, si observam ca nevoia de produse noi este in crestere.

Nu toate tarile sunt la fel de norocoase
Toate acestea sunt fezabile pentru ca horticultura romaneasca se afla intr-o etapa de dezvoltare favorabila – a subliniat Csaba Éber. Conditiile naturale, vasta traditie horticola reprezinta o baza solida pentru dezvoltarea vertiginoasa a ramurii. Mai ales ca se bucura si de participarea unei comunitati de producatori relativ tineri, un avantaj inestimabil al Romaniei in comparatie cu societatile agrare imbatranite din alte tari. Producatorii tineri sunt deschisi, inovativi, dispusi sa incerce si sa dezvolte lucruri noi. Acest mediu favorabil din Romania este unul din motivele care contribuie la formarea cererii pentru solutiile oferite de noi. Iar modul nostru de a multumi fermierilor pentru interesul acordat este sa ne continuam munca si dupa vanzarea produselor. Suntem convinsi ca expertiza, cunoasterea este cea mai importanta valoare in agricultura de azi, pentru ca este sursa randamentului si eficientei, inclusiv a celei materiale.

Sunt pe drumul cel bun
Cererea crescuta este o confirmare a valorii muncii noastre. In 2021 interesul pentru produsele noastre a crescut, iar noi onoram comenzile din Romania aducand produsele direct din Italia, de la locul lor de fabricatie. Echipa noastra s-a marit pentru a putea face fata volumului crescut de sarcini, iar producatorii pot conta si pe munca unei noi garnituri de experti.

Directorul general adjunct al Malagrow a subliniat: la intrarea pe piata din Romania ne-am propus ca in cinci ani sa devenim un actor important in aceasta regiune. Au trecut deja doi ani si putem spune ca am avut rezultate bune. Suntem increzatori in privinta celor trei ani care urmeaza pentru ca dezvoltarea de care am vorbit deja acum incepe sa-si faca simtita prezenta cu adevarat. In urmatorii 5-10 ani legumicultura si pomicultura din Romania va inainta cu pasi mari transformand un domeniu de forta intr-un factor important si pe plan international – a adaugat Csaba Éber.

CONTEXT:
Parteneriat reinnoit
Malagrow a semnat un nou acord pe o durata de patru ani cu firma Valagro din Italia, un producator de biostimulatori recunoscut pe plan mondial. In conformitate cu noul acord cooperarea dintre cele doua firme va continua, iar Malagrow va distribui in continuare produsele firmei italiene in toata Europa centrala si de est. Decizia a fost luata tinand cont atat de eficienta vanzarilor din trecut cat si de cunoasterea pe care Malagrow o ofera producatorilor sub forma de consiliere.

„Suntem onorati de decizia firmei Valagro prin care ne-a ales ca unic distribuitor pentru urmatorii patru ani. Parteneriatul Malagrow-Valagro a inceput de mai bine de doua decenii, o istorie a colaborarii care va continua pentru inca patru ani, noi fiind cei care vom distribui produsele de calitate exceptionala si cunoasterea aferenta in Ungaria, Romania si Slovacia. Suntem mandri ca vom putea contribui impreuna la evolutia agriculturii si intrezari perspectivele unui viitor excelent” – a tinut sa precizeze Csaba Éber.

Malagrow
Malagrow ofera biostimulanti extrem de performanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura si distribuitorii sai din multe tari din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienta internationala in sectorul horticol. In Romania, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate in Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *