MADR: Sprjin mai mic pentru producatorii de tomate, din cauza numarului mare de solicitari!

MADR: Sprjin mai mic pentru producatorii de tomate, din cauza numarului mare de solicitari!

 

tomata_minimisMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca suma pe care o primesc beneficiarii Programului Tomata este de 2270, fata de 3.000 euro, anul trecut, ca urmare a cresterii numarului solictantilor. Cat despre plati, acestea ar urma sa inceapa in cursul acestei saptamani. Ministerul Finantelor Publice a aprobat deschiderea creditelor bugetare, urmand ca in data de 25.08.2020, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa alimenteze conturile tuturor Directiilor pentru Agricultura Judetene.

In cursul anului 2020, MADR a alocat Programului tomata suma de 39.477 mii euro, cea mai mare suma din ultimii patru ani aferenta ciclului I de productie al Programului.

Citeste si Cooperativa Tara Mea: Piata laptelui, dominata de multinationale mai mult ca niciodata!

Totodata, la solicitarea fermierilor, MADR a extins perioada de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv, la 1 iulie inclusiv, fapt ce a contribuit la cresterea numarului de beneficiari eligibili, in anul 2020 inregistrandu-se cel mai mare numar al acestora de la inceputul implementarii programului, respectiv anul 2017.

Prin urmare, bugetul schemei a fost repartizat catre 17.386 beneficiari eligibili, rezultand un cuantum per beneficiar de 2270,62 euro, ceea ce reprezinta 10.784,54 lei.

Citeste si Paul Popescu, Clariant: Reteaua de furnizori va include 250 de fermieri din Oltenia, dar si din alte regiuni

In comparatie cu anul 2019, in acest an numarul beneficiarilor din ciclul I de productie a crescut cu circa 21%, respectiv de la 14.405 la 17.386.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *