Leferman, Berarii Romaniei: Lipsa de predictibilitate legislativa, marea provocare in 2020

Leferman, Berarii Romaniei: Lipsa de predictibilitate legislativa, marea provocare in 2020

 

LEFERMANPrincipala provocare pentru mediul de afaceri din Romania, in 2020, o reprezinta lipsa de predictibilitate in materie de legislatie. Activitatea unei companii este perturbata serios atunci cand modificarile legislative sunt numeroase si se succed la intervale scurte de timp, sustine Julia Leferman, director general Asociatia Berarii Romaniei. De exemplu, in perioada ianuarie 2018 – septembrie 2019, au fost inregistrate nu mai putin de 80 de initiative legislative care au modificat Codul fiscal (ordonante, proiecte de legi, hotarari de Guvern sau Ordine de ministru), ceea ce inseamna cate o modificare in fiecare saptamana.

“In acest context si tinand cont de deficitul bugetar inregistrat de la un an la altul, consideram ca stabilitatea fiscala si predictibilitatea legislativa vor constitui si in perioada urmatoare cele mai importante provocari”, a declarat pentru FoodBiz Julia Leferman, director general Asociatia Berarii Romaniei.

Industria berii este unul dintre motoarele economiei, membrii Asociatiei Berarii Romaniei contribuind, doar in 2018, la bugetul de stat cu 255 mil. euro.

Citeste si Romania participa la “Saptamana verde 2020” de la Berlin

Tot in 2018, membrii asociatiei au realizat investitii de 74,5 mil. euro, ceea ce demonstreaza implicarea si dorinta berarilor de a contribui la dezvoltarea economica a Romaniei, care se poate realiza doar in conditii de stabilitate economica si predictibilitate fiscala, a mai aratat Leferman.

Directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei considera ca, privind lucrurile in ansamblu, este putin probabila aparitia unei crize economice in 2020. Conform datelor INS, in primul semestru din 2019, Romania a inregistrat o crestere de 4,7% fata de aceeasi perioada a anului 2018, in timp ce FMI estimeaza o crestere de 4% pentru tot anul 2019.

Totodata, conform celor mai recente previziuni ale BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) publicate intr-un raport din luna noiembrie, economia Romaniei va inregistra in 2020 un avans de 3,2%.

Citeste si Berarii, optimisti pentru 2020

„Adaugand la toate acestea si cresterile salariale si de pensii, avem motive sa fim optimisti in ceea ce priveste evolutia economiei romanesti in anul urmator”, a precizat Leferman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *