Lactalis inchide fabricile de la Floreni si Vatra Dornei. Unde se vor produce lactatele LaDorna!

Lactalis inchide fabricile de la Floreni si Vatra Dornei. Unde se vor produce lactatele LaDorna!

 

ladornaInca doua unitati de productie romanesti care se inchid! Dupa ce au cumparat cam tot ce era mai bun pe piata din Romania, francezii incep sa inchida unitatile de prductie in cadrul procesului de “eficientizare” a activitatii! Din pacate, nu este nici prima data si nici ultima cand fabrici importante din Romania sunt inghitite de multinationale care mai apoi le inchid pur si simplu.S-a intamplat si la zahar, si la ulei, iar exemplele pot continua. Lactalis a decis inchiderea unitatilor de productie Floreni si Vatra Dornei din cadrul societatii Dorna Lactate, decizie luata in cadrul strategiei de consolidare a afacerilor in Romania pe principii de organizare eficienta a activitatilor de productie la standarde optime, anunta conducerea companiei.

Brandul LaDorna si societatea Dorna Lactate isi continua insa existenta in Romania, iar portofoliul de lactate LaDorna se va imparti intre fabrica Albalact din Oiejdea, judetul Alba si fabrica Covalact din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

„Aceasta masura este menita sa ne asigure continuarea procesului de productie si a investitiilor in dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasa a cerintelor de performanta si siguranta ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiti sa luam aceasta decizie dupa epuizarea tuturor incercarilor de eficientizare a activitatii in cele doua fabrici, luand in considerare si noua realitate economica care ne determina sa fim mai atenti la operativitatea business-ului nostru in Romania si sa ne adaptam planurile coerent, pentru a ramane competitivi in industrie”, a precizat Giampaolo Manzonetto, director general al Grup Lactalis Romania.

Angajatii afectati de masura de concediere colectiva in fabricile Floreni si Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei in a-si gasi un alt loc de munca. O parte dintre angajati va primi oferte pentru locurile de munca disponibile in cadrul celorlalte companii romanesti din grup, sustin reprezentantii Lactalis.

Angajatii afectati de masura concedierii colective vor primi compensatii salariale.
Intregul proces se va incheia la sfarsitul lunii august 2020, cu respectarea stricta a tuturor reglementarilor legale in vigoare.

Citeste si Despagubirile pentru seceta se platesc in septembrie. Rapita, cea mai mare suma (1.002 lei/ha)!

In ceea ce priveste activitatea de colectare a laptelui de la producatorii locali, conducerea Lactalis sustine ca aceasta nu va fi afectata, iar contractele cu fermierii romani parteneri raman la fel, laptele colectat fiind directionat catre celelalte fabrici. Compania colecteaza si proceseaza anual aproximativ 250 de milioane de litri de lapte.

LaDorna este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lapte si produse lactate din Romania si lider de piata pe segmentul laptelui UHT si a smantanii lichide. LaDorna a lansat prima marca de lapte UHT din Romania si s-a implicat in construirea fermelor ecologice certificate de Uniunea Europeana. Societatea Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis din anul 2008.

Grupul Lactalis detine in Romania companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Raraul, Lactate Harghita, Lactalis Romania, Parmalat Romania si Lactalis Logistic si reuneste peste 2300 de angajati, 7 branduri romanesti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Raraul, Poiana Florilor) – inclusiv marci regionale (precum Friss, comercializat in judetele Harghita si Covasna) – si branduri internationale (President, Galbani, Santal).

Citeste si Mihai Panait, director general la Chimpex si la Ameropa

Activitatile de productie ale companiilor se desfasoara in 7 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, judetul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, judetul Covasna si Raraul din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava.

Companiile romanesti din Grupul Lactalis vand peste 200.000 de tone de produse finite in fiecare an si, cumulat, au o cifra de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate si sucuri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *