Intalnire la nivel inalt romano-americana. Despre transferul de biotehnologii si infrastructura de canale de irigatii!

Intalnire la nivel inalt romano-americana. Despre transferul de biotehnologii si infrastructura de canale de irigatii!

 

zuckermannIntalnire la nivel inalt la ministerul Agriculturii intre Nechita-Adrian Oros, ministrul roman al Agriculturii si ambasadorul SUA la Bucuresti, in data de 9 iunie. Daca ministrul Oros s-a plans de dificultatea in care se afla fermierii romani din cauza secetei pedologice, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucuresti, a prezentat pe scurt aspecte din agricultura americana, mentionand faptul ca fermele de familie colaboreaza intre ele in vederea desfasurarii unor activitati agricole la cel mai inalt nivel, se arata intr-un comunicat al MADR. Astfel, au fost abordate subiecte ce vizeaza transferul de noi tehnologii agricole si cele mai bune practici din SUA in Romania, cu un deosebit accent pe biotehnologii si infrastructura de canale de irigatii.

In acelasi timp, cei doi oficiali au agreat necesitatea unui schimb de informatii intre Statele Unite si Romania in vederea dezvoltarii capacitatii de procesare a produselor agroalimentare a Romaniei. Totodata, s-au discutat aspecte ce privesc dezvoltarea rurala, reabilitarea infrastructurii de irigatii, tehnologii agricole inteligente, precum si sistemele de depozitare a cerealelor.
Ministrul Adrian Oros a transmis un mesaj de incurajare a participarii companiilor americane la expozitiile din domeniul agricol ce vor avea loc in Romania, de indata ce acestea vor fi reluate.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. Tabara, ASAS: E o prostie suma care se da la cercetare!

In ceea ce priveste promovarea comertului cu produse alimentare, atat ministrul Adrian Oros, cat si E.S. Adrian Zuckerman au agreat ca este nevoie de eforturi comune pentru a dezvolta componenta economica a parteneriatului strategic intre Statele Unite si Romania. De asemenea, cei doi demnitari au analizat oportunitatile de dezvoltare si sustinere a investitiilor din SUA in sectorul agro-comercial.

In vederea incurajarii educatiei si cercetarii in agricultura, cei doi demnitari au analizat oportunitatile de dezvoltare a colaborarii din acest domeniu, inclusiv la nivelul statiunilor de cercetare agricola din Romania, prin aplicarea unor tehnologii avansate din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *