Happy Gluten Free 2019, singurul targ de produse fara gluten din Romania (18-19 mai)

Happy Gluten Free 2019, singurul targ de produse fara gluten din Romania (18-19 mai)

 

happy glutenSambata si duminica, 18 – 19 mai 2019, are loc Happy Gluten Free, singurul targ anual de produse fara gluten din Romania, organizat de Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) si Kaufland Romania, la World Trade Center Bucuresti. In cadrul targului, peste 30 de expozanti sunt pregatiti cu produse si preparate fara gluten, cu activitati si oferte dedicate celor care au nevoie de alimentatie speciala.

Happy Gluten Free 2019

•Peste 30 de expozanti, doua zile, medici specialisti, spectacole, live cooking si surprize;
• Duminica, Chef Foa va dobori un record Guiness si va gati cea mai mare portie de paste fara gluten din lume cu produse marca K-Free, disponibile exclusiv in magazinele Kaufland – si care vor fi oferite participantilor la targ;
• La targ, Kaufland Romania si Asociatia Romana de Intoleranta la Gluten lanseaza prima caravana nationala de depistare a intolerantei la gluten;

Conform estimarilor ARIG, peste 200.000 de romani se confrunta cu intoleranta la gluten si boala celiaca, afectiune autoimuna declansata de intoleranta la gluten.

In prima zi de targ, sambata, 18 mai, la ora 13:00, persoanele care sufera de intoleranta la gluten pot afla informatii de specialitate la conferinta ,,Afectiuni induse de gluten”, in cadrul careia cinci medici vor prezenta si vor dialoga cu pacientii despre toate fatetele intolerantei, alergiei sau sensibilitatii la gluten. Programul complet cuprinde spectacole, live cooking, ateliere pentru copii, seminarii, activitati si evenimente dedicate tuturor grupelor de varsta:

Sâmbătă, 18 mai

10:00 – 18:00 Program vizitare târg
11:00 – 12:00 Deschiderea târgului Happy Gluten Free 2019 și lansarea caravanei naționale “România fără gluten”
12:00 – 13:00 – Spectacol interactiv pentru copii susținut de Juxi Magic “Măseluța Dodoluța”
13.00 – 16.00 – Ateliere pentru copii cu personaje Disney by Fetița Curcubeu
13.30 – 16.30 – Testare rapidă pentru boala celiacă (gratuită)
13.00 – 16.30 – Conferința medicală “Afecțiuni induse de gluten”
16.30 – 18.00 – Ateliere Live cooking

Duminică, 19 mai

10:00 – 18:00 Program vizitare târg
10:30 – 11:30 – Începerea pregătirilor pentru Guinness World Records “Cea mai mare porție de paste fără gluten din lume”
11.30 – 12.30 – Ateliere pentru copii – Laboratorul Juxi Magic – “Plasticul din jurul nostru” (teorie, experimente, atelier de reciclat)
12.30 – 13. 00 – Lectură de carte “Mami, te vreau lângă mine!” susținută de Dana Predu
13.00 – 13.30 – Live Cooking
14.00 Echipa Chef Foa, ARIG și Kaufland România prezintă “Cea mai mare porție de paste fără gluten din lume”
14.30-16.00 Sesiune foto & servirea celor 1.200 de porții de paste
16.00 – 17.00 – Omologarea recordului Guinness
17.00 – 18.00 – Muzică live: concert Adda
17.00 – 18.00 – Sesiune foto
18.00 – Închiderea Târgului Happy Gluten Free 2019

 

Duminica, Chef Foa gateste un nou record Guiness

Evenimentul marcant va avea loc duminica, 19 mai, cand targul Happy Gluten Free intra in Guinness World Records. Pentru acest record, Chef Foa va gati cea mai mare cantitate de paste fara gluten din lume folosind pastele fara gluten K-free, disponibile exclusiv in reteaua Kaufland la nivel national. Recordul va fi omologat de reprezentantii Guinness prezenti la eveniment, iar toti cei prezenti la targ sunt invitati sa participe la Marea Degustare – cel mai mare pranz gluten free din lume.

Prima caravana nationala de depistare a intolerantei la gluten: ,,Romania fara Gluten”

In cadrul targului, ARIG si Kaufland Romania lanseaza caravana ,,Romania fara Gluten”, care va ajunge in 10 orase din Romania, va oferi testari gratuite si va pune bazele diagnosticarii corecte si a informarii pacientilor cu privire la boala celiaca si la abordarea corecta a dietei fara gluten.

Caravana va ajunge in lunile mai, iunie si iulie in Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Targu Mures, Oradea, Timisoara, Sibiu si Craiova.

Ideea caravanei „Romania fara Gluten” a pornit de la o serie de nevoi pe care ARIG le-a identificat de-a lungul ultimilor ani si a caror rezolvare a dictat principalele obiective ale acestei campanii:
• Prezentarea de informatii corecte despre dieta fara gluten, de la necesitatea impunerii acesteia si pana la continuturile ei
• Testarea a 1.000 de persoane cu risc de boala celiaca
• Pregatirea a peste 50 de medici specialisti printr-un curs de specialitate pentru familiarizarea cu ghidurile de diagnostic ale bolii celiace

Caravana „Romania fara Gluten” pune bazele unei retele nationale de medici specializati in boala celiaca, prezinta populatiei caracteristicile persoanelor care au risc de a avea sau de a dezvolta boala celiaca si informeaza despre importanta dietei fara gluten in boala celiaca.

Despre intoleranta la gluten si boala celiaca
Boala celiaca este o afectiune autoimuna, provocata de intoleranta la gluten, care poate aparea la orice varsta si care afecteaza peste 200.000 de romani, conform estimarilor Centrului de Management pentru Boala Celiaca.

Singurul tratament al acesteia este dieta stricta fara gluten pentru tot restul vietii. In acest moment, la nivel mondial, doar 12% – 15% dintre persoanele cu boala celiaca ajung sa fie diagnosticate. In absenta diagnosticului corect, persoanele dezvolta afectiuni autoimune invalidante care, netratate, pot duce la deces.

Diagnosticarea intolerantei la gluten este esentiala: studiile arata ca cei mai multi dintre cei care sufera de boala celiaca sunt diagnosticati gresit si tratati pentru alte afectiuni, lucru care le afecteaza calitatea si durata vietii, precum si capacitatea de a functiona din punct de vedere social.

Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine in 7 tari si o retea de 122 magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

Despre ARIG
Asociatia Romana Pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este o asociatie non-profit, apolitica si independenta, care isi propune promovarea, sprijinirea si cresterea calitatii vietii persoanelor cu intoleranta la gluten. Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten este singura asociatie nationala de pacienti cu boala celiaca din Romania acreditata de Asociatia Societatilor Europene de Celiachie (AOECS).
Eforturile ARIG se concentreaza in patru directii: Legislativa (prin propunerea Legii Celiacului, aflata momentan in dezbatere la Camera Deputatilor); Educatie si informare (atat pentru medici, cat si pentru institutii, scoli si gradinite, in ceea ce priveste alimentatia fara gluten); Sustinerea comunitatii (prin evenimente sociale, materiale informationale, cursuri si workshopuri); Sustinerea mediului de business (prin organizarea Targului anual de produse fara gluten, dar si prin Certificarea produselor fara gluten fabricate in Romania).
www.arig.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *