Grupul Serban Holding cumpara terenuri agricole in Vaslui

Grupul Serban Holding cumpara terenuri agricole in Vaslui

 

Grupul Serban Holding, companie antreprenoriala romaneasca activa in mai multe domenii din agricultura si unul dintre cei mai activi jucatori din agribusiness, va prelua o companie daneza care detine circa 800 hectare de teren agricol.

Serban Holding, fondat de Nicolae Serban, a anuntat la Bursa de Valori Bucuresti ca a incheiat o scrisoare de intentie pentru achizitia in integralitate a unei firme din Vaslui.

“Intelegerea a fost incheiata cu Fyn Invest Danmark, o societate romana cu raspundere limitata, pentru achizitionarea unei companii care exploateaza aproximativ 800 de hectare de teren (proprietate si arenda)”, se arata in anuntul companiei.

 Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarii Fyn Invest Danmark, societate inregistrata in Zorleni – Vaslui, sunt Rasmussen Cristina Maria, cetatean roman (55%), Olesen Carsten – Danemarca (5%) si DK MASKINER APS – Danemarca (40%).

Achizitia include spatii de depozitare si logistica, culturi de toamna (grau cultivat pe aproximativ 370 ha), precum si culturi de primavara, acestea din urma urmand a fi agreate cu vanzatorul inainte de momentul cultivarii.

Noua achizitie va creste productia totala a companiei cu aproximativ 10%, luand in considerare atat o componenta extensiva, cat si una intensiva generate de calitatea terenurilor exploatate, sustine conducerea Serban Holding.

Grupul din Bacau detine la acest moment peste 10.000 hectare de teren agricol (cultura mare si legume) in mai multe judete din zona Moldovei – Vaslui, Vrancea si Bacau. De asemenea, mai are activitati in zootehnie – avicultura, cofetarie-patiserie, dar si in comert.

Compania a inregistrat in 2021, la nivel consolidat, venituri de 530,2 milioane de lei, in crestere cu 50% fata de anul 2020, o cifra de afaceri de 481,6 milioane de lei, +55%, EBITDA de 54,2 milioane de lei, o majorare cu 3% si un profit net de 25,8 milioane de lei, o apreciere cu 7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *