Grain Bags Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, in 2020

Grain Bags Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, in 2020

 

Silobag - Grain BagsGrain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobaguri, a generat anul acesta, o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de cel putin 50% in 2021.
• Cea mai mare cantitate stocata anul acesta, in silobag-uri a fost de 3.500 de tone
• Top 3 cereale si furaje depozitate in silobag, in 2020
• Vanzarile din acest an s-au mentinut la media ultimilor 2 ani
• Silobag-urile marca Grain Bags au ajuns si in Republica Moldova si Bulgaria.

O afacere de familie, inceputa cu 5 ani in urma, avea sa aduca pe piata din Romania primii oameni specializati in sistemul silobag – o solutie inovativa de depozitare a cerealelor si furajelor. „In urma cu cativa ani, lucram intr-o multinationala din sectorul agricol. Fiind in legatura permanenta cu fermierii, am observat ca acestia se confrunta cu o problema: cea a depozitarii. Iar, dupa ce am vazut cat de sigur si ieftin este sistemul silobag-ul, dar si cat de folosit este in alte tari, precum Polonia sau Argentina, mi-am zis: «De ce in alte tari se pot depozita milioane de tone de cereale in silobag si in Romania nu se poate?» Asa am pornit un business si ne-am specializat doar pe sistemul silobag, fara sa mai existe si alte produse in oferta noastra”, a explicat Narcis Ranghiuc, director geneal Grain Bags Romania.

Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania

3.500 de tone, cea mai mare cantitate stocata de un procesator de ulei

Sistemul silobag se adreseaza atat fermelor de mici dimensiuni, cat si mari, drept dovada clientii Grain Bags Romania sunt fermieri care lucreaza terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, multi crescatori de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar si multi procesatori din zona de uleiuri sau morarit si panificatie.

„In prima faza, fermierii sunt curiosi sa testeze sistemul. Dupa ce se conving de eficienta acestuia, peste jumatate din ei isi dubleaza cantitatile de an la an. Mai mult de atat, nu mai doresc sa inchirieze utilajul de incarcare, ci sa il cumpere de la noi. Iar, pretul unui astfel de utilaj porneste de la 12.000 de euro. Pot spune ca cea mai mare cantitate stocata in silobag, anul acesta, a fost de 3.500 de tone si a fost realizata de un mare procesator de uleiuri din Romania”, a mentionat antreprenorul.

In privinta celor mai depozitate materii in sacii uriasi, fermierii au optat anul acesta, cel mai mult pentru: rapita, grau si porumb, pe partea de cereale si grau si orz zdrobite, pasta de porumb si borhot de bere, pe partea de furaje.

Vanzarile din 2020, la media ultimilor 2 ani

Cu toate greutatile acestui an, ne referim aici la seceta din agricultura, dar si la pandemia de Covid-19, vanzarile din cadrul Grain Bags Romania au reusit sa se mentina la media ultimilor 2 ani.

„Pe de o parte, culturile agricole au fost afectate de seceta, iar pe de alta parte multi fermieri au preferat sa vanda la recoltare pentru ca au primit preturi bune in perioada respectiva. Insa, au existat si fermieri care au avut recolta si au dorit sa o depoziteze, in special cei din zona Olteniei, din Vestul si centrul tarii. Mai mult, am primit cereri si am reusit sa vindem si peste hotare, in Republica Moldova si Bulgaria”, spune Narcis Ranghiuc.

Pentru anul viitor, compania are in plan sa continue partneriatul cu Bayer, prin care fermierii care cumpara seminte sau produse de protectia plantelor de la Bayer, primesc niste vouchere cu care pot achizitiona silobag-uri la preturi mai avantajoase. De asemenea, Grain Bags urmareste sa isi mareasca echipa de vanzari pentru a reusi sa acopere cat mai bine tot teritoriul Romaniei si sa ajunga la toti fermierii.

„Am reusit sa crestem de la an la an, iar acest lucru a fost posibil prin multa munca, pasiune si dedicare. Credem ca sistemul silobag este o solutie buna pentru fermele din Romania si vrem sa ii convingem pe fermieri sa il incerce”, a concluzionat acesta.

Despre Grain Bags Romania

Este o companie romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutii de depozitare in silobag. De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem si care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare in silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat.

Silobag-urile marca Grain Bags sunt importate din Germania si reprezinta cea mai ieftina metoda de depozitare a cerealelor si furajelor, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

One thought on “Grain Bags Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, in 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *