Ghid de bune practici pentru depozitarea si utilizarea in siguranta a ingrasamintelor in ferma

Ghid de bune practici pentru depozitarea si utilizarea in siguranta a ingrasamintelor in ferma

 

Fără titlu (42)Departamentul pentru Situatii de Urgenta si IGSU au prezentat duminica, cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, Ghidul de bune practici pentru depozitarea si utilizarea in siguranta a ingrasamintelor in ferma, elaborat in colaborare cu Azomures. “Ghidul a fost diseminat deja catre toate unitatile subordonate, catre toate Inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta care vor desfasura activitati preventive in toate locatiile unde exista depozitate astfel de substante pe baza de azotat de amoniu”, a declarat inspectorul general al IGSU, Dan-Paul Iamandi.

Ovidiu Maior, purtatorul de cuvant al Azomures, a precizat ca ghidul include informatii legate de siguranta utilizarii produsului de catre depozitari si fermieri, de modul in care se poate interveni in cazul aparitiei unui incendiu, de protectia mediului inconjurator sau modul in care trebuie manipulate aceste produse si utilizate in fermele agricole si importanta citirii etichetelor.

Citeste si Combinatul de ingrasaminte Chemgas Slobozia, in faliment

Exista si un capitol special pentru modul in care se citesc etichetele de pe produs, pentru ca, uneori, acest lucru poate fi considerat destul de dificil.

Ghidul a fost tiparit in 15.000 de exemplare, care urmeaza sa fie distribuite prin intermediul Inspectoratelor pentru situatii de urgenta la nivel national si, in paralel, prin intermediul distribuitorilor, astfel incat ele sa ajunga la fermieri, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *