Germania fara restrictii impuse sezonierilor din agricultura. Romanii schimba legea!

Germania fara restrictii impuse sezonierilor din agricultura. Romanii schimba legea!

 

sezonieriiMinistrul Agriculturii din Germania, Julia Kloeckner, a anuntat ridicarea restrictiilor impuse lucratorilor sezonieri din Uniunea Europeana si tarile Schengen, a declarat ministrul Agriculturii, incepand din aceasta saptamana, arata Reuters. Cu numarul de cazuri de coronavirus in scadere si cu masurile de izolare relaxate, decizia este menita sa ofere sectorului agricol capacitatea de a organiza, pe masura ce fermierii se pregatesc sa recolteze. Anul trecut, aproape 300.000 de lucratori sezonieri au fost angajati in Germania, in special din Romania si Polonia. Odata cu debutul pandemiei, Germania a introdus restrictii si a permis intrarea in tara a unui numar de maximum 80.000 de lucratori sezonieri, desi doar circa jumatate din acest numar au si venit.

In conformitate cu noile planuri, aprobate de cabinetul cancelarului Angela Merkel, angajatorii vor trebui sa implementeze standarde stricte de igiena. Echipe fixe vor fi stabilite pentru a reduce riscul de raspandire a virusului, iar daca un muncitor se imbolnaveste intreaga echipa este izolata. Noile reguli se vor aplica pana la 31 decembrie.

Citeste si IRUM Reghin lanseaza trei noi tractoare destinate fermelor de familie

Protestele sezonierilor romani aruncati in strada a schimbat legea in Germania. In urma informatiilor din presa, statul roman s-a sesizat, a informat autoritatile din landuri si pe cele federale si a determinat schimbarea legii germane pentru a elimina inechitatile fata de muncitorii straini aflati la lucru in Germania. Principalul obiectiv din modificarea legii: scurtcircuitarea lantului de subcontractori. Imediat dupa vizita ministrului roman al Muncii, romanii si-au primit salariile.

Sursa: Romania.europalibera.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *