Germania, cel mai mare producator de carne de porc din Europa, amenintata de pesta porcina africana!

Germania, cel mai mare producator de carne de porc din Europa, amenintata de pesta porcina africana!

 

porciGermania, cel mai mare producator de carne de porc din Europa, este amenintata de pesta porcina africana! Un caz de pesta porcina africana a fost confirmat in estul Germaniei, langa granita cu Polonia, a anuntat in data de 10 septembrie ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters. Vestea a produs ingrijorare si in tara vecina, Franta, care se teme ca boala ar putea ajunge si aici, deoarece exista jucatori din aval de filiera porcina care se aprovizioneaza din Germania.

Boala a fost depistata la un mistret din landul rural Brandenburg, care inconjoara Berlinul, a declarat oficialul german, adaugand ca testele efectuate la laboratorul Institutului Friedrich-Loeffler au confirmat prezenta maladiei.

Germania este cel mai mare producator de carne de porc din Europa si al doilea cel mai mare exportator de carne de porc din UE pe pietele din afara blocului comunitar. Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat Germania exporta carne de porc, in special spre China si alte regiuni asiatice, iar livrarile ar putea fi amenintate, din cauza pestei, potrivit Agerpres.

Germania a exportat, in perioada aprilie – iunie 2020, aproximativ 158.000 tone de carne de porc, in valoare de 424 milioane de euro in China, adica dublu fata de cantitatea livrata in perioada similara din 2019, potrivit datelor publicate de Oficiul federal de statistica (Destatis).

Efectivele de porci din China s-au micsorat cu 40%, din cauza pestei porcine africane, motiv pentru care au crescut importurile de carne, urmarea fiind o crestere record a preturilor pentru carnea favorita in statul asiatic.

Recent au fost confirmate cazuri de pesta porcina africana in zece tari din Europa, mistretii fiind suspectati de raspandirea epidemiei. Unele state au impus interdictii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pesta porcina africana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *