Fermierul Florin Tiutiu, noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Fermierul Florin Tiutiu, noul presedinte al Clubului Fermierilor Romani

 

Incepand cu 1 ianuarie 2023, fermierul Florin Tiutiu a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2023. Schimbarea la nivel de conducere a avut loc in cadrul mecanismului de Presedintie rotativa instituit de asociatie in 2021.

„Ma simt onorat sa preiau mandatul de Presedinte al Clubului Fermierilor Romani de la  dl. Nicolaie Apopi. In calitate de fermier, stiu cat de important este sa ne implicam in mediul asociativ, sa lucram impreuna pentru a construi un viitor agriculturii romanesti. Imi propun sa continui proiectele lansate de presedintii anteriori – precum cele privind formarea unei noi generatii de Antreprenori in Agricultura 4.0 si a Tinerilor Lideri pentru Agricultura – dar si sa lansez noi directii de actiune, cum ar fi promovarea unui plan national strategic de actiune pentru relansarea sectoarelor aflate la deficit in balanta comerciala”, a declarat domnul Florin Tiutiu, membru fondator si membru al Consilului Director al Clubului Fermierilor Romani.

Mecanismul de conducere bazat pe principiul Presedintiei rotative urmareste atat democratizarea conducerii asociatiei, cat si punerea in prim-plan a unor probleme specifice regiunii din care Presedintele in functie provine.

Presedintia asigurata de Florin Tiutiu va urmari continuarea proiectelor de interes national pe care Clubul le-a lansat si urmarit in ultimii 4 ani si isi va concentra eforturile pentru urmarirea unor obiective specifice:

  • Elaborarea unor analize si promovarea unui plan de actiune concret si a unor modele noi de afaceri pentru relansarea activitatii si trecerea spre performanta pentru sectoarele aflate la deficit in balanta comerciala – cu focus pe sectorul suinelor, sectorul cartofului si sectorul zaharului;
  • Actiuni de promovare si asigurare a investitiilor din surse nationale si europene (PNS, PNRR) pentru programele de modernizare si extindere a sistemelor de irigatii si desecare-drenaj;
  • Promovarea in randul decidentilor politici (Parlament si Guvern) a necesitatii implementarii unei legi pentru consolidarea si comasarea terenurilor agricole;
  • Initierea unei dezbateri la nivel national in vederea elaborarii si implementarii unui plan multi-sectorial de actiuni pentru combaterea eroziunii solului si a desertificarii;
  • Actiuni de promovare a „Pactului intre Generatii pentru Viitorul Agriculturii”, cu focus pe extinderea platformei de mentorat si a activitatii grupurilor de lucru tematice (agricultura digitala, agricultura regenerativa si agricultura-energie).

Presedintia rotativa este asigurata de fiecare regiune timp de 6 luni, iar pentru continuitate si desfasurarea in bune conditii a coordonarii Clubului, se constituie un grup decizional de tip Troica, format din Presedintele in exercitiu, fostul si viitorul Presedinte.

Florin Tiutiu preia mandatul de Presedinte al Clubului Fermierilor Romani de la Nicolaie Apopi, care a detinut functia in perioada 1 iulie– 31 decembrie 2022. „La sfarsit de mandat ca Presedinte al Clubului, am incredere ca proiectele actuale si viitoare aflate pe lista de prioritati vor fi implemetate de catre echipa executiva a asociatiei, sub presedintia dlui. Florin Tiutiu. Ii urez mult succes si il asigur de toata sustinerea mea”, a afirmat Nicolaie Apopi, fostul presedinteal Clubului Fermierilor Romani.

Conducerii Clubului Fermierilor Romani i se alatura si fermierul Florin Stegariu incepand cu 1 ianuarie 2023, in urma deciziei Consiliului Director din decembrie 2022. Domnul Florin Stegariu va reprezenta in cadrul Board-ului regiunea Moldova Nord, avand in subordine Biroul Regional aferent.

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermerilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *