Fermierii din Vaslui nu mai au bani sa plateasca ratele la credite

Fermierii din Vaslui nu mai au bani sa plateasca ratele la credite

 

tractorLa Vaslui, criza din sectorul agricol este pe cale sa condamne la faliment o parte din fermierii locali. Multe parcele de culturi agricole sunt calamitate in totalitate, iar plantele care au mai rasarit au o vegetatie proasta, asa ca exista slabe sperante pentru recolte bogate in acest an. Iar pentru fermierii care au obligatii financiare la banci, dar si la alti furnizori de servicii care trebuie achitate se anunta un an tare greu, potrivit estnews.ro.

”Ne-am pus sperante in aceste culturi pe care le-am infiintat, am investit foarte mult. Aud de la colegi ca situatia este generalizata. Pe multe parcele culturile agricole sunt calamitate 100%, iar pe altele unde sa spunem asa conditiile sunt mai bune pierderile sunt intre 70-80%. Va fi un an foarte greu. Nu stiu cum vom putea sa ne achitam creditele de la banci, furnizorii de inputuri si toate celelalte cheltuieli pe care le avem pentru bunul mers al agriculturii. Avem credite in derulare, avem de platit ratele pentru combinele si tractoarele luate in leasing si nu stiu cum o vom scoate la capat”, a spus Viorel Huma, fermier din zona Stefan cel Mare.

Citeste si 1,6 mil. ha de culturi agricole compromise de seceta! In unele judete, s-a raportat mai mult decat s-a semanat in toamna!

Directia pentru Agricultura a Judetului Vaslui a finalizat centralizarea rapoartelor operative de la nivelul UAT-urilor, privind situatia suprafetelor agricole afectate de seceta.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Conform datelor transmise din teritoriu de fermieri si primarii, au fost afectate de seceta 60.855 hectare cu grau, 4.846 hectare cu orz, 13.546 cu rapita, 243 hectare cu orzoaica, 128 hectare cu triticale, 5 hectare cu ovaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *