1,6 mil. ha de culturi agricole compromise de seceta! In unele judete, s-a raportat mai mult decat s-a semanat in toamna!

1,6 mil. ha de culturi agricole compromise de seceta! In unele judete, s-a raportat mai mult decat s-a semanat in toamna!

 

OROS_madr
1,6 milioane hecare de culturi agricole sunt compromise de seceta, potrivit raportarilor facute de fermieri, a anuntat, luni, ministrul Agriculturii Adrian Oros. Surprinzator, sunt si judete unde suprafetele raportate ca fiind calamitate sunt mai mari decat cele semanate in toamna, s-a aratat ministrul nedumerit. “Sunt lucruri exagerate, se poate ca supratele sa fie calamitate 100%, dar in niciun caz 110%’’, a afirmat Oros.

La acest moment, sunt verificate undeva la 941.000 ha, urmand ca pana la finele lunii mai sa fie analizate toate procesele verbale, a mai spus Oros. Pana la 15 iunie, ar trebui sa fie incheiate sintezele la nivel de localitati, astfel incat sa se stie care sunt culturile afectate si cum se vor acorda despagubirile, a promis ministrul.

Cele mai afectate judete de seceta sunt sunt Constanta, Tulcea si Ialomita.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Ministrul Oros a declarat recent ca Romania se confrunta cu cea mai mare seceta din ultimii 50-60 de ani! Seceta din acest an a afectat nu doar Romania, ci si alte tari din Europa.

Citeste si Romania suspenda exporturile de cereale in afara UE! Mai avem grau pana la noua recolta?

https://www.facebook.com/madr.ro/videos/2616625735285405/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *