Fermierii buzoieni au prelungit contractele cu ANIF pana la 15 octombrie!

Fermierii buzoieni au prelungit contractele cu ANIF pana la 15 octombrie!

 

irigatiiFermierii buzoieni au prelungit contrctele cu ANIF pana la 15 octombrie pentru a putea sa efectueze araturile de toamna. Disperati ca nu-si pot pregati terenurile pentru insamantarile din toamna, agricultorii care dispun de instalatii de irigatii au dat drumul la robineti chiar si in plina toamna. Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare Buzau a prelungit contractele care s-au incheiat la finalul lunii septembrie cu inca doua saptamani, potrivit Sansa News.

Fermierii ne-au solicitat sa prelungim perioada contractuala din cauza acestei secete accentuate. Inca se iriga masiv. Nu este nicio modificare fata de cantitatea livrata intr-o luna de varf, de iulie-august”, a declarat pentru sansanews.ro, Claudiu Carpen, director ANIF Buzau.

Situatia este una atipica, in conditiile in care in alti ani irigatiile se sistau in septembrie. Majoritatea celor care au solicitat prelungirea contractelor au nevoie de apa pentru culturile de varza, in timp ce marii fermieri isi iriga terenurile pe care urmeaza sa insamanteze rapita, orzul sau graul de toamna, arata Sansa News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *