Exclusiv: 17 obiective de dezvoltare durabila in implementare la Guvern

Exclusiv: 17 obiective de dezvoltare durabila in implementare la Guvern

 

BorbelyIntr-un interviu oferit in exclusivitate revistei Food Biz, Consilierul de Stat de la Cabinetul Primului Ministru si coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, László Borbély, explica preocuparile dezvoltarii durabile din Romania si obiectivele concrete ale strategiei urmarite. Consilierul de Stat pune in stransa legatura strategia de dezvoltare durabila a Romaniei cu Agenda 2030 a ONU. Viziunea asupra strategiei trebuie legata de libertatea fiecarui locuitor din tara noastra, fie politician sau un simplu cetatean, sa ia atitudine si sa dea dovada de un comportament exemplar in societate.

Strategia are 17 obiective principale, printre care se numara educatia, egalitatea de sanse, accesul la apa curata si hrana de calitate si, nu in ultimul rand, existenta oraselor inteligente care sa isi deserveasca cetatenii asa cum se cuvine.

Departamentul de Dezvoltare Durabila are un rol catalizator. Acest departament exista pentru a oferi suport suficient pentru indeplinirea celor 17 obiective si se afla in stransa conexiune cu Ministerele, cu antreprenorii si cu cetatenii.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=xUVJcUK2p3U&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=l67yGqXuybg&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=ILpHN6bYE9o&feature=emb_logo

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *