Empowering Women in Agrifood: Programul pentru antreprenoarele din sectorul agroalimentar

Empowering Women in Agrifood: Programul pentru antreprenoarele din sectorul agroalimentar

 

EWA_EIT FoodImpact Hub Bucharest si EIT Food lanseaza Empowering Women in Agrifood (EWA), un program dedicat femeilor antreprenor care au idei de afaceri in sectorul agroalimentar! 10 participante din Romania pot primi finantare de pana la 10.000 de euro. EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 tari europene (Cehia, Portugalia, Romania, Spania si Turcia) si este implementat in Romania de Impact Hub Bucharest. Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate intr-o etapa incipienta sa-si valorifice puterea, sa isi constientizeze capacitatea de a avea succes si a depasi obstacole, sa le echipeze cu increderea, cunostintele si comunitatea adecvate pentru a incepe si a dezvolta cu succes afaceri durabile.

Cui i se adreseaza?

EWA se adreseaza femeilor din Romania, care pot propune idei dezvoltate de business in agricultura sau industria alimentara, cu vechime de maxim 2 ani pe piata.

De ce un program pentru femei antreprenor?

”Am lansat acest program pentru ca mai ales in zonele rurale, creativitatea si potentialul antreprenorial al femeilor este o sursa de crestere economica subexploatata care merita dezvoltata. Comisia Europeana lucreaza cu tarile din UE pentru a depasi aceste provocari si a incuraja mai multe femei in a-si lansa propriile companii. ”, Oana Craioveanu, Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Cum se desfasoara?

Inscrierile sunt gratuite si deschise pana pe 15 iunie, pe:
https://www.f6s.com/empoweringwomeninagrifood-romania/apply.
In urma selectiei facute de organizatori, 10 antreprenoare din Romania vor fi sustinute in dezvoltarea afacerii din domeniul agroalimentar si vor primi mentorat personalizat si training devenind parte din comunitatea EIT Food.

Dupa selectie, ele vor participa la 3 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumatati a anului, din iulie pana in decembrie 2020:

Eveniment de matchmaking
Workshop de business
Eveniment de pitching si networking
Participantele vor avea posibilitatea de a castiga pana la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food si acces la investitori, business angels si cooperative, care o sa le ajute sa duca afacerile lor la urmatorul nivel.
Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate din Romania, in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborativ si pentru echipe in 3 spatii din capitala, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding. Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia face parte din reteaua globala Impact Hub cu spatii de cowork si comunitati de business si antreprenoriat in peste 110 de locatii de pe 5 continente.

Despre EIT Food
Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeana in 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare si inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consortiu pan-European care activeaza in zona antreprenoriatului si inovatiei in sectorul agroalimentar. Membrii comunitatii EIT Food sunt actori la nivel global in industria alimentara: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare si universitati din 13 tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *