Elevii straini, un pariu castigat la Institutul Escoffier din Bucuresti

Elevii straini, un pariu castigat la Institutul Escoffier din Bucuresti

 

Bucurestiul, alaturi de Paris si Hong-Kong, face parte din lista selecta a oraselor lumii unde renumitul Institut Escoffier, fondat de celebrul Auguste Escoffier, este prezent. Iar de munca instructorilor de aici s-a dus vestea in intreaga lume, la momentul actual, Institutul Culinaire Disciples Escoffier din Bucuresti fiind una dintre cele mai cunoscute scoli culinare la nivel international.

Mai simplu spus, este locul unde se pun bazele unei adevarate pepiniere de bucatari chef profesionali, care vor profesa mai apoi in restaurante din tara si din strainatate, inclusiv locatii care detin stele Michelin.

Nu doar romanii au privilegiul de a deprinde aici tainele gastronomiei adevarate, ci si strainii, spune Stefan Oprea, presedintele Asociatiei Disciples Auguste Escoffier in Romania si cel care coordoneaza activitatea Institutului Escoffier din Capitala.

„Un mare pariu pe care l-am facut este sa aducem elevi din intreaga lume sa poata sa urmeze cursurile de instruire la noi in Romania, la Institutul Escoffier. Prima competenta a fiecarui bucatar este pasiunea, apoi motivatia. Restul de activitate si tot ceea ce trebuie sa stie o sa gaseasca la Institutul Escoffier”, declara Stefan Oprea intr-un interviu acordat FoodBiz.

2 thoughts on “Elevii straini, un pariu castigat la Institutul Escoffier din Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *