Dispare programul Tomata, ce vine in schimb?!

Dispare programul Tomata, ce vine in schimb?!

 

rosiiAsa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu neaparat tomata. Incercam sa mergem cu masuri dedicate din bani europeni pentru sere si solarii”, a mai spus ministrul Agriculturii.

El a mai precizat ca programul Tomata nu a avut efectele scontate, importurile continuand sa se mentina la un nivel ridicat. Programul Tomata a fost initiat de fostul ministru Petre Daea.

Ministrul Oros a anuntat o serie de masuri de sustinere pentru agricultori. Printre acestea se numara sprijinul pentru acciza la motorina, care ar fi trebuit sa se finalizeze anul acesta, dar a fost prelungit pana in 2023. De asemenea, se continua programul Usturoiul, dar si programul Bazna si Mangalita si cel de minimis pentru apicultura.

Cat despre programul Agro IMM Invest, Oros a precizat ca acesta este in intarziere, pentru că s-a schimbat ministrul Finantțelor și se mai lucreaza incă la forma finala a actului normativ.

Mai multe insă despre ce bani vor primi fermierii in acest an se va sti dupa aprobarea bugetului Ministrului Agriculturii.

Citeste si O statiune de cercetare cauta ciobani. Oferta salariala include cazare si concedii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *