Digitalizarea oraselor, o prioritate in noul context

Digitalizarea oraselor, o prioritate in noul context

 

Securitatea europeana, pusa la incercare pe fondul conflictului armat din Ucraina, schimba perspectiva liderilor lumii pentru un viitor sigur, in care comunitatile sa reziste in fata provocarilor de orice fel.

La nivel national, Asociatia Romana Pentru Smart City a facut din securitatea comunitatilor o prioritate a anului 2022.  

“Cu totii ne indreptam atentia asupra conflictului armat activ din Ucraina. Si, facand o analiza asupra tuturor factorilor, este clar ca Ucraina rezista datorita oamenilor, datorita puternicei dorinte colective de salvare a propriilor comunitati. Vedem la nivelul Kievului, oras pe care l-am vizitat la invitatia primarului Vladimir Klitschko, o infrastructura digitala robusta, comunicatii care sunt functionale in continuare si o infrastructura critica ce asigura energie, apa, servicii de date, si nu numai. Conceptul de Safe City devine o prioritate in acest context si voi face toate eforturile pentru promovarea si implementarea acestuia in toate comunitatile din Romania”, a declarat Eduard Dumitrascu, Presedinte Asociatiei Romane Pentru Smart City.

Mai mult de jumatate din populatia lumii traieste in orase. Odata cu cresterea vitezei urbanizarii, dar si cu efectul globalizarii, rolurile, oportunitatile, responsabilitatile si zonele de influenta ale oraselor sunt in crestere.

In „epoca Smart City” in care traim, orasele, precum tarile, functioneaza in relatii si in interactiune cu alte orase, avand un rol de actori globali.

Romania are nevoie de o strategie bazata pe preventie, iar in acest an cea de-a sasea editie a galei Smart City Industry Awards este dedicata componentei Safe City.

“Ne dorim sa promovam cultura civica de aparare si securitate a comunitatilor, educatia liderilor si decidentilor cu rol in protectia civila urbana, dar si sa recunoastem eforturile sustinute ale celor care au inteles importanta conceptului Safe City, si aici ma refer la institutii publice, companii si experti”, a mai spus Eduard Dumitrascu, Presedinte Asociatiei Romane Pentru Smart City.

Gala Smart City Industry Awards va avea loc pe 31 martie 2022, la Palatul Parlamentului, sub Inaltul Patronaj al Ministerului Apararii Nationale si sub Patronajul Academic al Universitatii Politehnica Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *