Digi24: 64.000 ha de culturi agricole distruse de grindina!

Digi24: 64.000 ha de culturi agricole distruse de grindina!

 

frunzaGrindina cat o minge de tenis, care a cazut in ultimele zile in Timis, a facut ravagii pe plantatiile de pepeni. Zeci de hectare, aproape gata de cules, au fost ciuruite, arata Digi24.ro. „Avem numai la grindina vreo 5.400 de hectare afectate de grindina la toate culturile si culturi cazute peste 7.000 de hectare”, a declarat Doru Petanec, directorul executiv al Directiei Agricole Timis. Si in Moldova e prapad: la Horodnic de Jos, in judetul Suceava, 120 de hectare de cereale si legume si 130 de hectare de faneata au fost distruse.

Din primele estimari reiese ca peste 400 de hectare de culturi au fost distruse de grindina, in tot judetul.

In judetul Cluj, bucatile de gheata au distrus sute de hectare cultivate cu grau si porumb. In unele localitati, marii fermieri au ramas si fara 80 la suta din culturi, ceea ce inseamna pagube si de 30 de mii de euro.

In Olt, aproape 5.000 de hectare cultivate cu grau, porumb, orz si floarea soarelui au fost distruse. Cele mai mari probleme sunt in orasul Potcoava unde au fost afectate aproape 500 de hectare. Desi pagubele sunt insemnate, agricultorii vor fi despagubiti doar daca aveau culturile asigurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *