De rasul curcilor! Militarii americani confunda culturile agricole cu terenul de instructie!

De rasul curcilor! Militarii americani confunda culturile agricole cu terenul de instructie!

 

a1Incredibil! Si vorbim de cei mai tari militari din lume care dispun de cea mai moderna tehnica! Parca suntem in “Academia de Politie”. Cica din cauza vremii extreme, militarii americani au gresit drumul. Halal tehnica, de rasul curcilor! Unde naiba s-or fi crezut, in desert, in Sahara, ca tare si-au facut de cap! Un lucru e clar, sunt mai rau decat ai nostri! Nici Putin sa fi vrut nu i-ar fi putut face de ras in halul asta pe intreg mapamondul, zau!

Joi, 20 iunie, in jurul orei 14, in zona Insulei Ialomitei, pe timpul desfasurarii unor activitati de instruire din cadrul Exercitiului Multinational Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau in conditii meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de lupta blindata din dotare o zona agricola, rezultand distrugerea unor culturi.

Zona in cauza nu era situata pe traseul de deplasare convenit cu autoritatile locale si cu agentii economici care au in proprietate terenuri in zona, informeaza MAPN.

O comisie formata din reprezentanti ai M.Ap.N si armatei SUA cerceteaza imprejurarile in care s-a produs incidentul. In jurul orei 18.30, s-a desfasurat la primaria localitatii Stelnica o intalnire a reprezentantilor comisiei cu cei ai primariei Stelnica si proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despagubirilor si a modului de acordare a acestora, in conformitate cu legislatia nationala si acordurile bilaterale in vigoare.

a2
Ce spun americanii

Armata Statelor Unite ale Americii isi exprima deplinul respect fata de poporul roman si regreta orice neplacere cauzata de recentul incident, se arata intr-un comunicat de presa al Fortelor Terestre Americane in Europa (USAREUR).

Despagubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente si ne vom asigura ca cei afectati vor fi compensati respectand cu exactitate aceste proceduri.

„Colaboram indeaproape cu autoritatile militare si civile din Romania pentru investigarea acestui incident si pentru a ne asigura ca astfel de evenimente nu se vor mai repeta. Vehiculele se aflau in zona pe timpul desfasurarii unor activitati de instruire din cadrul Exercitiului Multinational Saber Guardian 2019, exercitiu condus impreuna cu Comandamentul Fortelor Intrunite din Romania. Apreciem modul in care Romania gazduieste acest exercitiu si multumim Fortelor Armate Romane pentru cooperare si sprijin”.

Sursa foto: Stirile Protv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *