Danone: Ambalaje pe baza de plante la produsele pentru copii

Danone: Ambalaje pe baza de plante la produsele pentru copii

 

   Ca urmare a investiției de 4 milioane de euro realizata in 2021 intr-o noua linie de ambalare, in fabrica din Bucuresti, Danone introduce noul tip de ambalaj Tetra Pak, realizat in proporție de 93% din materiale pe baza de plante si anume din trestie de zahar, si pentru iaurtul de baut Danonino.

Noul iaurt de baut Danonino in ambalaj 93% pe baza de plante este disponibil in doua variante, capsuni si caise, iar la fel ca in cazul iaurturilor de baut din gamele Danone si Activia, si acestea contribuie la reducerea amprentei de carbon cu 45%.

Danone este primul partener din Romania alaturi de care compania Tetra Pak a implementat un astfel de proiect la nivel local, in categoria de ambalaje sustenabile pentru iaurturi de baut. Decizia Danone de a intra si in categoria de produse pentru copii, cu un tip de ambalaj prietenos cu mediul inconjurator, se aliniaza la strategia de sustenabilitate a companiei, care vizeaza inițiative de reducere a impactului negativ asupra mediului. Datorita modului in care este produs, fiecare iaurt de baut Danonino cu noul ambalaj Tetra Pak reduce amprenta de carbon cu 45%, lucru atestat si prin certificarea Carbon Trust. De asemenea, ambalajul are si certificare Bonsucro, care atesta sursa sustenabila a trestiei de zahar.

Pe langa noul ambalaj, noile iaurturi Danonino conțin si eticheta Nutri-Score, pe care Danone a introdus-o si in Romania anul trecut. Iaurturile Danonino vin marcate cu litera B, categorie in care se regasesc produse ce pot fi introduse in dieta zilnica si pot fi consumate mai des sau in cantitați mai mari. In plus, formula iaurtului de baut Danonino este imbogațita cu vitamina D, care contribuie la funcționarea normala a sistemului imunitar al copiilor, si calciu, pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor. Noul iaurt de baut Danonino este produs in fabrica Danone din Bucuresti, cu lapte de la ferme romanesti, si este disponibil in doua variante, cu arome pe placul copiilor: capsuni si caise.

De-a lungul timpului, ne-am propus sa raspundem nevoii parinților de a oferi celor mici alimente care sa contribuie la susținerea sistemului imunitar al acestora si la o crestere armonioasa. De aceasta data, insa, noul Danonino aduce si un plus de grija asupra mediului inconjurator, pe termen lung. Suntem incantați sa contribuim la misiunea companiei de a avea grija de planeta noastra si de resursele naturale, prin noul ambalaj al iaurtului de baut Danonino realizat in proporție de 93% materiale pe baza de plante, mai exact din trestie de zahar, ce ajuta la reducerea semnificativa a amprentei de carbon. Ne bucuram sa le oferim celor mici, ca parte din gustarea lor, noul iaurt de baut, in doua noi arome: capsuni si caise, si de ce nu, de a oferit posibilitatea atat copiilor, cat si parinților, de a fi mai responsabili cu mediul.”,declara Andreea Dumitrescu, Senior Brand Manager Danonino.

La fel ca iaurturile de baut din gamele Activia si Danone, lansate anul trecut in noile ambalaje Tetra Pak, si noul iaurt de baut Danonino beneficiaza de formatul One Step Opening, care elimina capacul intermediar, ceea ce faciliteaza o deschidere mai usoara a recipientului, continuand sa pastreze 100% calitatea produsului din interior. Noul iaurt Danonino in ambalajele Tetra Pak este deja disponibil in magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *