Cum au dat francezii sparanghelul pe cartofi!

Cum au dat francezii sparanghelul pe cartofi!

 

cartofiVanzarile de cartofi au explodat in Franta in marile retele de magazine in data de 16 martie, cand au fost anuntate masurile de carantina. Mai precis, vanzarile au fost de pana la 8 ori mai mari fata de o zi obisnuita, potrivit presei franceze, deoarece populatia si-a facut provizii de criza, dupa ce restaurantele si cantinele au fost inchise. Un alt sector afectat de pandemia de coronavirus este si industria de procesare, care inregistreaza pierderi enorme odata cu inchiderea fabricilor. Pe de alta parte exista cantitati importante de cartofi in depozite, ceea ce presupune costuri, si de care multi procesatori vor incerca sa scape, daca productia este oprita.

Pe piata libera, preturile au inregistrat scaderi importante de circa 10 zile, potrivit reussir.fr.

Si nu doar atat, la acest moment, nu exista contracte de vanzare pentru circa 20% din productia franceza de cartofi.

Citeste si Probleme mari pentru producatorii de capsune si sparanghel din Vest

Odata cu inchiderea restaurantelor, o adevarata lovitura pentru producatorii de sparanghel si capsune, de exemplu, s-au schimbat si preferintele de consum ale francezilor, care cumpara acum paste, salata si cartofi. Mai ieftine, dar si cu mai multe calorii!

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *