Culturile de trandafiri, un pariu castigat pentru investitori

Culturile de trandafiri, un pariu castigat pentru investitori

 

trandafiri Trandafirii pentru dulceata reprezinta un pariu castigat pentru cei care au mizat pe aceste flori, desi nu sunt foarte populari la noi in tara. De exemplu, in Mures, sute de kilograme de petale parfumate sunt culese in aceasta perioada, spre bucuria gospodinelor, dar si a micilor intreprinzatori. Recolta record de acum, la fel ca in primavara, va fi folosita pentru a prepara dulceata, dar si uleiuri sau siropuri, potrivit Stirilor Protv.

“Recoltarea este manuala, dimineata, intre ora 5 si 9. Palaria, floarea deschisa are 10 grame, care cumuleaza o suta de flori la kilogramul de petale”, explica un cultivator.

Citeste si Tinerii vor sa cultive mure si zmeura, parintii o tin cu porumbul

Mii de flori de un roz deosebit coloreaza un camp aflat la marginea localitatii Chiheru de Jos, din judetul Mures. Pe o suprafata de peste un hectar au fost plantati trandafiri dintr-un soi adus din Germania.

“Excelent pentru dulceata, parte distilata, ulei, apa de trandafir. A venit ca o provocare in materie de nou. 21.000 de flori intr-o saptamana, e incredibil”, afrma Lucian Inta, proprietarul plantatiei.

Zilnic sunt culese pana la 18 kilograme de trandafiri, care ajung la micii intreprinzatori locali, dar si la gospodine.

Trandafirii ajung si in unele restaurante. Si nu vorbim despre frumoasele flori care pot fi asezate pe mese. Ci despre apa de trandafiri, folosita pentru a da o aroma deosebita anumitor preparate.Un kilogram de petale de trandafiri costa aproximativ 50 de lei.

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *