Culmea saraciei. Carne tocata de 2 lei….

Culmea saraciei. Carne tocata de 2 lei….

 

saghiProducatorii romani de carne de porc au viata grea. Importurile tot mai mari de carne din strainatate, fie ca vorbim de carne congelata sau refrigerata, dar si preturile mci oferite de abatoare sunt doar cateva din motivele care dau batai de cap crescatorilor romani de porci. Pentru multi, lantul integrat constituie solutia care ii mentine pe linia de plutire, in timp ce altii prefera sa se axeze doar pe anumite activitati. Ramona Saghin, de exemplu, care alaturi de sotul sau Silviu, detine doua ferme de crestere a porcilor si una de reproductie in judetul Bacau, spune ca a renuntat la carmangeria proprie pentru ca vanzarile erau foarte mici. Din cauza saraciei, oamenii au ajuns sa cumpere cateva aripioare sau chiar carne tocata de 2 lei…..ori, emotional este foarte greu sa faci fata unei asemenea situatii.

“La un moment dat am avut o carmangerie in piata si am inchis-o, nu mai aveam timp…Psihic, te misca cand vezi cata saracie este, veneau oameni si cereau de 2 lei carne tocată sau 5 aripi, este foarte greu. Realitatea acolo o vezi, la raft. Din aceasta cauza nici nu mi-as dori sa facem procesare, pentru că nu ajută zona”, a declarat Ramona Saghin in fata ziaristilor prezenti la turul organizat de AFISS la mai multe ferme de porci din tara. ramona

Citeste si Crescatorii de porci din Gologanu prefera purceii din Germania

dr

Povestea familiei Saghin o veti putea afla insa in zilele urmatoare pe Agrostandard.

One thought on “Culmea saraciei. Carne tocata de 2 lei….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *