Criza de containere maritime in China, dupe ce exporturile de produse au explodat

 

container (1)
Cererea globala pentru produsele chineze a fost atat de puternica in ultima perioada, incat a creat o criza de containere maritime si a impins in sus costurile cu shipping-ul, ceea ce ar putea limita exporturile Chinei in lunile urmatoare, transmite Bloomberg. Incepand din luna iulie a anului trecut, exporturile din China au fost in crestere, stimulate de achizitiile de produse care au legatura cu pandemia, precum masti si echipamente pentru munca de acasa, inclusiv computere. In schimb, importurile Chinei nu au inregistrat o crestere similara, ceea ce a avut drept rezultat o lipsa de containere maritime care sa ajunga in China pentru a fi umplute si trimise din nou spre pietele externe.

Aceasta situatie a dus la cresterea costurilor cu shipping-ul si la majorarea preturilor pentru produsele chineze pe pietele externe, ceea ce ar putea afecta cererea la export, sustine Serena Zhou, analist la Mizuho Financial Group Inc. in Hong Kong.

“Majorarea preturilor pentru livrarile externe ale Chinei, din cauza lipsei de capacitati de shipping, va afecta cresterea exporturilor chineze, in pofida unei cereri externe solide stimulata de sezonul sarbatorilor si inchiderii uzinelor din Europa”, sustine Serena Zhou.

Citeste si Platile pentru cererile depuse pe Masura 21 vor fi efectuate pana la 8 ianuarie

Aceasta avertizeaza ca criza de containere maritime ar putea sa se agraveze pe masura ce exportatorii vor cauta sa isi prioritizeze livrarile inaintea Anului nou lunar chinezesc, care incepe in februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *