Crescatorii de ovine si caprine primesc 17,9 euro pe cap de animal

Crescatorii de ovine si caprine primesc 17,9 euro pe cap de animal

 

ovineCrescatorii de ovine si caprine primesc un sprijin cuplat im valoare de 17,9 euro pe cap de animal in acest an! In sedinta din data de 1 octombrie 2020, Guvernul a aprobat si plafonul aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71.300 mii euro. Cuantumurile unitare se calculeaza de catre APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, dupa caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovina/caprina.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda, incepand cu data de 16 octombrie 2020, plati in avans in cadrul schemelor de plati directe din sectorul vegetal si zootehnic intr-un procent de maximum 70%, sume ce vor fi achitate dupa finalizarea controalelor administrative, cu conditia sa nu fie periclitata buna gestiune financiara si indeplinirea cerintei referitoare la un nivel de asigurare suficient.

Sumele necesare pentru aplicarea platilor directe in sectorul vegetal si a schemei de sprijin cuplat pentru masura din sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricola se asigura din bugetul aprobat MADR pentru anii 2020 si 2021.

Citeste si APIA lanseaza 3 scheme noi de sprijin pentru fermierii afectati de criza COVID-19!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *